≫ 

Iz Prištine tvrde da reciprocitet sa Srbijom neće biti tema u Briselu

Portparol vlade u Prištini Perparim Krieziu nije naveo šta će biti teme razgovora u Briselu, ali je dodao da neće biti sastanka na nivou glavnih pregovarača

  • 12
Aleksandar Vučić, Aljbin Kurti

Ilustracija: Nikola Jovanović Foto: Tanjug/AP/Predsedništvo Srbije

Privremene prištinske institucije tvrde da je odluka o reciprocitetu sa Srbijom dogovorena ranijim briselskim sporazumom, tako da se o tome neće razgovarati na sastanku predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera privremenih institucija Aljbina Kurtija u Briselu 18. avgusta.

Kako je prenela prištinska Koha, dnevni red sastanka još nije poznat.

Portparol vlade u Prištini Perparim Krieziu nije naveo šta će biti teme razgovora u Briselu, ali je dodao da neće biti sastanka na nivou glavnih pregovarača.

Krieziju je ponovio tvrdnju da su odluke o dokumentima za ulazak i izlazak kao i o tablicama, vladine odluke predviđene i ranijim sporazumima dve strane, pa tako ne mogu biti tema razgovora na predstojećem sastanku u Briselu.

Video: Molim i kumim, i Albance i Srbe, da sačuvamo mir: Vučić poslao jasnu poruku

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ohio

    7. avgust 2022 | 12:40

    Ako je zavrseno oko tablica i dokumenata zasto to naša strana ne kaže istinu pa da se ljudi urazume da ne postavljaju barikade i probleme stvaraju opasne po rat

  • Boban

    7. avgust 2022 | 14:09

    Ako nece biti razgovora oko ovoga ili razgovora oko onoga cemu onda i idete na tamo neke razgovore?. Lepo recite ljudima da se spreme za rat za 25 dana i gotovo pa da zavrsimo sa ovim jednom za svagda. SIpci ono sto im pase za to se uhvate ko marica za onu stvar a ono sto im ne pase a dogovorili su ranije to nije u skladu sa Kosovskim ustavom, kakav Kosovski ustav kad je to nepostojeca nepriznata drzava... E uck teroristi vi samo razumete silu i dok je ne osetite na kozi necete se smiriti....

  • ANTE BAN

    7. avgust 2022 | 13:16

    Nema ni razloga! Teme, koje su apsolvirane i utanačene Briselskim sporazumom, jasno- da neće biti obnavljane, niti za to ima potrebe!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA