Ambasada Rusije: Privođenje ruske novinarke na Kosovu i Metohiji je još jedna u nizu provokacija

Novinarka Komsomoljske pravde Darija Aslamova juče je bila privedena na Kosovu, a zatim je, posle ispitivanja, puštena i potom napustila južnu srpsku pokrajinu

  • 0

Privođenje ruske novinarke Darije Aslamove od strane policije na Kosovu, predstavlja još jednu u nizu provokaciju nepriznate države Kosovo, saopštila je danas ambasada Rusije u Beogradu.

- Neosnovano privođenje Darije Aslamove predstavlja još jednu u nizu provokacija privremenih institucija na Kosovu, uz potpuno ignorisanje osnovnih demokratskih principa od strane Prištine, uključujući slobodu medija. Pozivamo sekretarijat UN, UNMIK, Misiju OEBS na Kosovu, Misiju EU u oblasti poštovanja zakona i stručne međunarodne organizacije da odmah izađu sa javnom ocenom tog događaja - navodi se u saopštenju ruske ambasade.

Novinarka Komsomoljske pravde Darija Aslamova juče je bila privedena na Kosovu, a zatim je, posle ispitivanja, puštena i potom napustila južnu srpsku pokrajinu. Razlog privođenja je, kako je navedeno, sumnja da je špijun.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA