≫ 

"Štrpce nikome ne sme da bude sredstvo za političke ciljeve. Borićemo se": Poruka predsednika na Dan opštine

Danas je 34. godišnjica od osnivanja Opštine Štrpce

  • 0
Protest Štrpce Foto: Kosovo Online

Predsednik opštine Štrpce Dalibor Jevtić čestitao je danas građanima Dan opštine, navodeći da ovaj dan dočekuju u godini punoj izazova, ali da se bore i boriće se da naredne dočekuju u boljim okolnostima, prenosi Tanjug. 

Poručio je da ta opština nije mesto u koje treba da dolaze specijalne jedinice policije i da Štrpce nikome ne sme da služi kao sredstvo za ostvarivanje političkih ciljeva.

- Danas, na 34. godišnjicu od osnivanja Opštine Štrpce, ovaj dan dočekujemo u godini punoj izazova. Danas, kada je prošlo 34 godine od početka lokalne samouprave u Štrpcu, možemo da zaključimo da je lokalnog samoupravljanja sve manje i manje. I to je nešto što treba da bude jasan signal i alarm svima - naveo je Jevtić u čestitki građanima.

On je dodao da su građani ponosni na svoju Sirinićku Župu, koja ima mnogo dužu istoriju postojanja na koju su ponosni.

- Mi moramo biti čuvari te istorije iz koje možemo i moramo mnogo toga da naučimo. I u prošlosti je bilo puno izazova i nepravdi, ali je pravda i istina uvek na kraju pobeđivala - poručio je Jevtić.

Istakao je da, kao predsednik opštine, nije najsrećniji kada vidi koliko je nekima Štrpce danas smetnja.

- Štrpce nije niti mesto sa ''špijunskim kamerama'' niti mesto u kome žive opaki kriminalci. Štrpce nije mesto u kome se ima potreba da nam redovno dolaze specijalne policijske jedinice. Štrpce ne sme da nekima služi kao sredstvo za ostvarivanje svojih političkih ciljeva - poručio je Jevtić.

On je naveo da sve to njega, njegove saradnike i sugrađane neće obeshrabriti.

- Naprotiv, uz sve izazove i problem, borimo se da, i borićemo se da godine pred nama dočekujemo u boljim okolnostima od ovih trenutnih. Ovo nije godina u kojoj imamo razloga za neka posebna slavlja i proslave. Ovo je godina u kojoj se borimo za opstanak u našoj Sirinićkoj Župi - napisao je Jevtić.

Zahvalio je svima koji Štrpce iskreno pomažu i podržavaju.

- Hvala što u ovim teškim vremenima za nas pokazujete da nismo sami. Jer, lako je u dobru biti tu, važno je da i kada je teško pomoći. Neka nas sve zajedno već naredni, jubilarni 35. ''rođendan'' opštine okupi u Štrpcu, podno Šar-planine. Da već narednog 10. avgusta možemo da govorimo o pozitivnijim stvarima, uspesima i životu, a ne o politici - naveo je Jevtić.

Dodao je da će sa saradnicima raditi uporno i odlučno da Štrpce bude bolje mesto za život svih njenih građana.

Video: Delije viču pravoslavci, Jermeni uzvratili Kosovo je Srbija

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA