Nebojša Stefanović: "Građani da budu spokojni, Vojska i dalje jača"

Ministar je posebno ukazao na značaj novog povećanja plata za vojnike

  • 20
Nebojša Stefanović Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Ministar odbrane Nebojša Stefanović izjavio je danas da odluka predsednika Aleksandra Vučića da Vojska Srbije i njeno jačanje imaju prioritet i u narednom periodu, jasna poruka građanima Srbije da mogu da budu spokojni i da ne treba da brinu za bezbednost zemlje.

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane, Stefanović smatra da samo na taj način, kroz kontinuirano jačanje sistema odbrane, Srbija može da osigura svojim građanima punu bezbednost, zaštitu suvereniteta, ali i da ostvari sve druge postavljene ciljeve i prioritete.

Ministar je posebno ukazao na značaj novog povećanja plata za vojnike, koje je Vučić juče najavio.

- Podsetiću da će to biti četvrto povećanje plata za našu vojsku u roku od dve godine, što će biti od ogromne važnosti za njeno jačanje, ali i jasno pokazuje koliko naša država ceni svoje ljude u uniformi - poručio je Stefanović.

On je, istovremeno, pružio podršku predsedniku Srbije za uvođenje redovnog služenja vojnog roka i rekao da je to veoma važan aspekt za ukupnu spremnost i dobru organizaciju našeg sistema odbrane.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tade

    13. avgust 2022 | 17:03

    A ovaj mu dođe kao neki "vojskovođa" bez dana odsluženog vojnog roka...Preci nam se u grobu prevrću...Bolje da su postavili nekog vojnika pod ugovorom na njegovo mesto,bar bi bio iz struke,a ne ovaj cirkuzant,ceo svet nam se smeje

  • Sava

    13. avgust 2022 | 16:57

    Sto se tice Srpske Vojske izuzetno mi je drago da jaca i da je strah i trepet u okruzenju...Stefanovic bi trebao pod hitno da buude smenje jer nema Obraza da podnese ostavku.

  • Če

    13. avgust 2022 | 16:50

    Jao sta rece bre ko ima u tebe vise poverenje

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA