Mirović: Inicijativa da predsednik Vučić odlikuje bugarske spasioce naše dece

Ovim putem podnosim inicijativu @avucic da te hrabre ljude odlikuje najvišim odlikovanjima države Srbije jer su pokazali ljudskost i bratsku solidarnost, napisao je Mirović

  • 0
Igor Mirović nova radna mesta Foto: APV RS

Predsednik Pokrajinske vlade Vojvodine Igor Mirović podneo je inicijativu predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da odlikuje spasioce iz Bugarske, koji su pomogli u spasavanju srpske dece iz autobusa koji se prevrnuo u toj zemlji.

- Još pamtim tragediju na reci Lim iz 2004. godine, na granici Srbije i Crne Gore, kada je smrtno stradalo dvanaestoro dece iz Bugarske i kada su srpski heroji spasavali povređene iz autobusa u nabujaloj reci. Naša deca u Bugarskoj su danas imala više sreće, a i Gospod je uzvratio merom spasenja jer je na Limu herojstvo učinilo čuda, ali i pre svega, bugarski građani koji su prosto leteli da bi našoj deci pomogli do dolaska hitne pomoći. Ovim putem podnosim inicijativu @avucic da te hrabre ljude odlikuje najvišim odlikovanjima države Srbije jer su pokazali ljudskost i bratsku solidarnost - naveo je Mirović na svom zvaničnom Instagram nalogu.

Podsetimo, deca koja su juče povređena u saobraćajnoj nesreći u Bugarskoj, danas su u toku popodneva prebačena na dalje lečenje u Srbiju.

Do nesreće je došlo kada se autobus šabačke registracije sa 49 dece, na auto-putu Trakija prevrnuo na bok u jarku. U autobusu je bilo 38 dece, 10 odraslih i jedan vozač. Putnici su uspeli da iz prevrnutog vozila izađu kroz prozore koje su morali da razbiju.

Video: Porveđena deca iz Bugarske stigla u Niš: Saniteti ušli u zemlju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA