Dačić: Podrška Vučiću, tok i rezultati sastanka u Briselu odrediće dalji razvoj situacije na Kosovu i Metohiji

Dačić je pozvao EU da ukaže da prištinska strana ne poštuje nijedan dogovor iz Brisela

  • 0
Ivica Dačić Foto: Nikola Tomić

Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić poručio je danas da u svoje i ime SPS-a pruža podršku predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću u teškim trenucima za našu zemlju i naš narod.

- Siguran sam da ce Aleksandar Vučić na najbolji mogući način čuvati mir i štititi naše državne i nacionalne interese na predstojecim sastancima u Briselu. Ujedno pozivam predstavnike Evropske unije da jasno ukažu da prištinska strana ne poštuje nijedan dogovor iz Brisela, uključujući i Briselski sporazum, odbijajuci da formira Zajednicu srpskih opština, i svojim jednostranim odlukama opasno ugrožava mir - rekao je Dačić u izjavi dostavljenoj Telegrafu.rs.

On je naveo da će tok i rezultati sastanka u Briselu odrediti dalje razvoj situacije na Kosovu i Metohiji i dodao da su od kljucnog značaja za Srbiju i srpski narod.

- Zato bi svi politicki subjekti u Srbiji trebalo da budu jedinstveni u podršci predsedniku Vučiću u ovim danima kada se odlučuje praktično o ratu ili miru na Kosovu i Metohiji - poručio je Dačić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA