≫ 

Starović: Teško je očekivati bilo kakav napredak

Vidimo da se i taj podrazumevajući službeni optimizam medijatora istopio - primetio je Starović

  • 0
HRVATSKA JASENOVAC STAROVIC

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Državni sekretar u Ministarstvu spoljnih poslova Nemanja Starović izjavio je večeras da u dijalogu Beograda i Prištine zapravo nije reč o ličnim kartama ili o registarskim tablicama, već o planu premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija da izazove eskalaciju na terenu.

Starović je za RTS ocenio da su okolnosti takve da je teško očekivati bilo kakav napredak.

On je rekao da mu je u obraćanju visokog predstavnika za spoljne poslove EU Žozepa Borelja bilo karakteristično da je govorio o tome da je današnji sastanak bio sazvan zbog eskalacije krize 31. jula.

- Govorio je o nekom kriznom menadžmentu, rekao je da nikakvog dogovora nije bilo i da će se razgovori nastaviti - naveo je Starović.

Istakao je da je najvažnije to što je Borelj rekao da ni o kakvom napretku ne može da govori.

- Vidimo da se i taj podrazumevajući službeni optimizam medijatora istopio i to je sve skupa zapravo jedan razlog za ozbiljnu zabrinutost zbog onoga što nas može čekati u narednim danima - poručio je Starović.

Dodao je da su Borelj i Lajčak imali priliku da se još jednom uvere u to kako je nemoguće voditi proces dijaloga kada sa druge strane imate nekoga poput Aljbina Kurtija, koji zaista u dijalog ne veruje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA