≫ 

Zastave Kosova nije bilo u sedišu NATO-a zbog "ujedinjenja" - "Ljudska glupost je definitivno beskonačna"

Vljora Čitaku uputila oštru poruku Kurtijevom savetniku

  • 0
Belgium NATO Kosovo

Foto: Tanjug/AP

Potpredsednica opozicione Demokratske partije Kosova (DPK) Vljora Čitaku uputila je oštru poruku savetniku premijera privremenih prištinskih institucija Hisamedinu Feraju, koji je pokušao da opravda činjenicu da tokom obraćanja šefa NATO Jensa Stoltenberga i Aljbina Kurtija u sedištu NATO nije bilo zastave tzv. Kosova.

Citirajuću jednu mudrost, Čitaku je poručila da "svemir možda ima kraj, ali da je ljudska glupost definitivno beskonačna".

Feraj je, naime, tvrdio da iza Kurtija u sedištu NATO nije bilo zastave tzv. Kosova jer je, kako je napisao, Stoltenberg na taj način poslao poruku da su, kako je naveo, "on i Kurti ujedinjeni", dok zastava Srbije uz NATO zastavu na konferenciji za novinare je poruka prvog čoveka Alijanse da su "oni podeljeni".

- Navodno, neki ''upućeni'' čitaju natpise: iza Aljbina zastava NATO-a, iza Vučića zastava Srbije. Stoltenberg i Kurti sa zajedničkom zastavom, Vučići sam sa zastavom. Kurti- Stoltenberg: ujedinjeni smo! Vučić: podeljeni smo! -  napisao je Feraj, preneo je prištinski portal Reporteri.

Inače, to, prema pisanju dela prištinskih medija, nije bilo jedino poniženje za Kurtija u Briselu, pa je tako on na zvaničnoj internet stranici Evropske komisije najavljen kao "lider opozicije", uz Kosovo sa fusnotom.

Video: Dačić pokazuje izvode iz matične knjige rođenih Vljore Čitaku na dva jezika

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA