≫ 

Vučić: U roku od 48 sati saopštiću ime mandatara

Istakao je da će i Miloš Vučević i Ana Brnabić biti deo nove vlade.

  • 46

Predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić izjavio je danas da će saopštiti ime mandatra za sastav nove vlade u roku od 48 sati, odnosno u petak posle podne ili u subotu.

On je objasnio da ime kandidata, po Ustavu, ne može da saopšti kao predsednik stranke već kao predsednik Srbije.

- Što se tiče izbora mandatara u skladu sa Ustavom Srbije ne mogu danas da to saopštim, ali ću to učiniti u roku od 48 sati. Znam ko je mandatar. Saopštiću ime kao predsednik Republike u skladu sa članom 112 i 107 Ustava Srbije. To je obaveza samo predsednika Republike - objasnio je Vučić nakon sednice Predsedništva SNS.

Aleksandar Vucic, Stab SNS Foto: Nikola Anđić

Rekao je da će ime saopštiti u petak ili subotu, u zavisnosti od obaveza koje bude imao.

Na sednici je Predsedništva je, inače, razmatrano pitanje mandatara, a kandidati su, kako je ranije rekao Vučić, aktuelna premijerka Ana Brnabić i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, a konačnu odluku će saopštiti u petak posle podne ili u subotu ujutru.

Takođe, razgovaralo se i o aktuelnoj situaciji na Kosovu i Metohiji.

- Postojala su tri kandidata, jedan iz redova koalicionih partnera. Ogroman deo je bio za nekog iz SNS, a bilo je četvoro diskutanata je bilo za opciju koalicionih partnera. Ponosan sam na činjenicu da imamo takve kandidate - rekao je Vučić.

Istakao je da će i Miloš Vučević i Ana Brnabić biti deo nove vlade i najavio je mnogo promena u vladi.

Rekao je da i da će deo vlade biti i vanstranačkih ljudi koji, kako je rekao, mogu da pomognu.

Vučić je kazao da će nova vlada biti formirana dve-tri nedelje od trenutka kada bude imenovan mandatar.

Vucić je na pitanje novinara kada će se znati sastav vlade ako mandatar bude poznat za 48 sati, istakao da je mnogo važnije od toga kakva će biti politika vlade i program, hoće li moći da gradi i da isplati penzije, plate, da li će moći da ima investicije.

Aleksandar Vucic, Stab SNS Foto: Nikola Anđić

On je rekao da Srbija za sada dobro stoji sa investicijama, da su one 2,470 milijarde, kao i da su pojačane kineske investicije.

Vucić je naveo i da je Srbija bolja od drugih, ali da to nije dovoljno i da ce morati da dostigne tri milijarde investicija.

Na pitanje da li je sigurno da će mandatar biti iz SNS, Vučić je kazao da je verovatnije da će biti jedan od njih dvoje (Ana Brnabić i Miloš Vučević), iako je njemu omogućeno da izabere i trećeg.

- Ono što je mnogo realnije, 90 odsto članova Predsedništva je za tu opciju - rekao je Vučić.

Vučić je rekao da i Anu Brnabić i Miloša Vučevića izuzetno ceni i voli.

- Ne postoji nijedna stvar koju mogu da zamerim Ani. Borila se hrabro, Miloša duže poznajem, znam koliko je ozbiljan i odgovoran - rekao je Vučić.

Kada je reč o koalicijama, Vučić je kazao da SNS ima razgovore sa socijalistima i smatra da tu saradnju treba produbiti, navodeći da u obe stranke postoje "jastrebovi" koji tu saradnju ne žele.

U roku od 48 sati odluka o Evroprajdu

Vučić je rekao da će u roku od 48 sati biti doneta odluka o održavanju Evroprajda u Beogradu.

- I u roku od 48 sati imaćete odgovore, pošto smo sagledali sve izveštaje i vlada će obavestiti javnosti i oko najavljene Parade i svega drugog - rekao je Vučić novinarima posle sednice Predsedništva SNS.

Kazao je da će očigledno ova nedelja biti nedelja odluka.

- Sutra imamo i predstavnike SAD i EU na razgovorima, celo popodne i veče. Naši građani će uživati u dobroj košarci a mi drugi ćemo da se bavimo kosovskim problemom - rekao je Vučić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pih

    24. avgust 2022 | 19:26

    Jaka stvar 🤪! Nama nece biti bolje sigurno, za narod nece raditi, to vec znamo, samo za sns ekipicu...

  • Snežana

    24. avgust 2022 | 20:26

    Koga briga za vase funkcije. Sta ste postigli u pogledu ekonomije ove zemlje i zivotnog standarda stanovnistva. To je najvaznije.

  • Bbbbbb

    24. avgust 2022 | 19:45

    Ma moze biti ko godj hoce,narod je postao kao mutave plovke,i onako se on odavno nista nepita

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA