≫ 

Petković: Kurti čini sve da sabotira normalizaciju odnosa

- Ono što za Beograd jedino može da bude tema razgovora sa Kurtijem i Prištinom jeste vraćanje punog poretka UN i nadležnosti misije UNMIK na Kosovu i Metohiji - kaže Petković

  • 0
Petar Petković Foto: Tanjug/ Tara Radovanović

Uzalud Aljbin Kurti pokušava da Beogradu postavi nekakve nove uslove i ucene i na mala vrata pokuša da ga natera da prizna samozvano Kosovo, to se nikada neće dogoditi dok je Aleksandar Vučić predsednik Srbije, poručio je Petar Petković, direktor Kancelarije za KiM.

- Ono što za Beograd jedino može da bude tema razgovora sa Kurtijem i Prištinom jeste vraćanje punog poretka UN i nadležnosti misije UNMIK na Kosovu i Metohiji, punog poštovanja povelje UN, kao i striktnog držanja Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN - kaže Petković.

Podseća da na tim postulatima međunarodnog prava jedino možemo da razgovaramo sa Prištinom, koja očigledno ne želi dogovor zasnovan na kompromisnim rešenjima.

Petković kaže i da Kurti čini sve da sabotira normalizaciju odnosa u trenutku kada Beograd na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem čini nadljudske napore da pronađe rešenje za aktuelnu krizu.

- Po ko zna koji put je Kurti pokazao da ne želi da gradi mir, već želi da ga razgrađuje, da urušava stabilnost i svaki pokušaj normalizacije odnosa. Prosto rečeno, Kurti je spreman da uništi sve čega se dotakne, posebno kada je reč o dijalogu Beograda i Prištine - zaključio je Petković.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA