RIK proglasio izbornu listu vlaške nacionalne manjine

Usvojena je i odluka o utvrđivanju boje glasačkih listića i boje kontrolnog lista

  • 0
Republička izborna komisija RIK sednica Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Republička izborna komisija (RIK) proglasila je na današnjoj sednici listu "Srbija za Vlahe - Zajedno možemo sve" za izbore za članove nacionalnog saveta vlaške nacionalne manjine, raspisane za 13. novembar.

Utvrđeno je da ta lista, koja ima 23 kandidata, ispunjava sve uslove i da je pravno valjana, a da je ukupan broj pravno valjanih izjava birača koji podržavaju ovu listu 773.

Osim toga, članovi RIK-a usvojili su Rokovnik za vršenje izbornih radnji u postupku neposrednih izbora za članove nacionalnih saveta nacionalnih manjina 13. novembra.

Takođe, usvojena je i odluka o utvrđivanju boje glasačkih listića i boje kontrolnog lista za proveru ispravnosti glasačke kutije za glasanje na ovim izborima.

Predlogom odluke predviđeno je da se za glasanje na izborima za nacionalne savete bošnjačke nacionalne manjine štampaju glasački listići braon boje, za mađarsku nacionalnu manjinu svetlo plave, za albansku crvene, aškalijsku lila, bugarsku ljubičaste, bunjevačku ciklama, a za vlašku nacionalnu manjinu tamno crvene boje.

Takođe, predlogom odluke predviđeno je da se za glasanje na izborima za nacionalne savete grčke nacionalne manjine štampaju glasački listići tirkizne boje, za egipatsku svetlo zelene, nemačku zlatne, poljsku narandžaste, a za romsku nacionalnu manjinu žute boje.

Za rumunsku nacionalnu manjinu glasački listići biće svetlo plave boje, za rusinsku tamno sive, rusku maslinasto zelene, slovačku plave, slovenačku roze, ukrajinsku tamno plave, a za češku nacionalnu manjinu zelene boje.

Kako je rečeno, kontrolni list za proveru ispravnosti glasačke kutije štampaće se na papiru bele boje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA