≫ 

Svetomir Bačević dobio 5 godina zatvora, oglasila se Kancelarija za KiM: Njegova krivica nije dokazana

Presudom Osnovnog suda u Prištini Svetomir Bačević, iz Belog Polja kod Peći, je osuđen na pet godina zatvora, za ratni zločin protiv civilnog stanovništva

  • 2
Svetomir Bačević Foto: RINA

Kancelarija za Kosovo i Metohiju izrazila je ozbiljnu zabrinutost zbog današnje presude Osnovnog suda u Prištini kojom je Svetomir Bačević, iz Belog Polja kod Peći, osuđen na pet godina zatvora, za navodni ratni zločin protiv civilnog stanovništva i saopštila da će pružiti svu moguću pomoć Bačeviću.

Bačević je osuđen zbog navodnog kidnapovanja komšinice, iako je oštećena strana izjavila da Bačevića ne poznaje i da on nije osoba koja ju je odvela iz kuće, saopštila je Kancelarija za KiM.

Kancelarija za KiM navodi da je odluka suda skandalozna, jer krivica Bačevića nije dokazana.

- Ukoliko međunarodna zajednica dopusti ovakve presude, jasno je da će u tom slučaju, bilo ko od Srba koji se bude našao na optuženičkoj klupi za navodno i od strane svedoka negirano krivično delo, već unapred biti osuđen - saopštila je Kancelarija za KiM.

U saopštenju se podseća da je samo pre nekoliko dana na osam meseci zatvora osuđen Nikola Nedeljković, mladić koji je želeo da sa svojim narodom na Kosovu i Metohiji obeleži Vidovdan i ponese srpsku zastavu.

- U svakom normalnom društvu to bi bio odraz patriotizma, ali u Kurtijevoj „demokratskoj“ nazovi državi, okarkterisano je kao krivično delo", navodi Kancelarija za KiM i dodaje da su "sve presude izrečene pripadnicima srpskog naroda u pokrajini, očigledno refleks dnevnopolitičkih dešavanja na Kosovu i Metohiji i patološke mržnje prištinskih političara prema Srbima - piše u saopštenju.

Takođe, navodi se da "prištinsko pravosuđe nije se, po našem uverenju, pokazalo dovoljno nepristrasnim i kompetentnim da sudi i presuđuje. Kancelarija za Kosovo i Metohiju pružiće svu moguću podršku i pravnu pomoć Svetomiru Bačeviću, kao što smo i do sada u ovakvim i sličnim prilikama to činili, angažujući ugledne advokate odbrane, a ovim povodom obratićemo se i nadležnim međunarodnim organizacijama".

Video: Ana Brnabić obišla spa centar u Zvečanu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srb

    8. septembar 2022 | 19:45

    Hapsite sve Albance i duzne i neduzne po Srbiji i da videte posle

  • Suzana Milanovic

    8. septembar 2022 | 20:09

    Pravda za Svetomira Bacevic, SRBIJOOOO reaguj berem za jednog neduzno osudjenog coveka

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA