≫ 

Borko Stefanović: Ujedinjeni neće podržati izveštaj o KiM

Stefanović je rekao i da pregovori sa Prištinom nemaju alternativu

  • 5
Borko Stefanović Foto: Nikola Tomić

Potredsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Borko Stefanović rekao je danas novinarima u parlamentu da poslanička grupa "Ujedinjeni" neće podržati izveštaj o KiM koji poslanicima predstavlja predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Stefanović je, pred početak sednice o KiM, rekao da je taj izveštaj "potvrda da nije napravljen politički konsenzus o najvažnijem državnom pitanju u zemlji".

Smatra da je to izveštaj o desetogodišnjem "uzmicanju" vlasti i kršenju sporazuma od strane albanske vlasti, i ocenjuje da ne pokazuje nikakav put u budućnost.

Ponovio je da se "Ujedinjeni" zalažu za formiranje posebnog skupštinskog tela od predstavnika svih poslaničkih grupa, kao i svih važnih organizacija i institucija u zemlji, koja bi imala zadatak da za 30 dana uobliči platformu za pregovore sa Prištinom.

Stefanović je rekao i da kosovsko pitanje mora da bude iznad svih partijskih razlika i da rešenje tog pitanja mora da se bazira na Ustavu Srbije i Rezoluciji SB UN 1244.

Stefanović je rekao i da pregovori sa Prištinom nemaju alternativu, dok god se ne pronađe rešenje, a da jedino o čemu se ne može pregovarati je o prihvatanju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova.

Na pitanje novinara o održavanju Evroprajda, Stefanović je istakao da je to pitanje prava i da svako ima pravo na protest i slobodu kretanja i okupljanja.

- Zbog toga smatramo da Evroprajd treba da se održi. To je pitanje osnovnih ljudskih prava koja ne ugrožavaju nikoga, a jednoj grupaciji našeg stanovništva koja je ugrožena je to jako važno - poručio je Stefanović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA