≫ 

Vulin: Država pokazala da je organizovana i efikasna, a Vučić da postoji 3. put - srpski put

Nijedan građanin nije povređen, a 13 policajaca je lakše povređeno, 87 lica je privedeno, protiv 11 su podnete krivične prijave, ostale će biti prekršajne, rekao je ministar Vulin

  • 44
Vulin,Milic i Vasiljevic, Belgrade Pride 2022, gej parada

Foto: telegraf.rs

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je da je Srbija tokom jučerašnjih dešavanja pokazala da je funkcionalna i organizovana država, snažna i sposobna da sprovodi svoje odluke i koja je u stanju da pruži punu bezbednost svojim građanima.

- Nijedan građanin nije povređen, a 13 policajaca je lakše povređeno, 87 lica je privedeno, protiv 11 su podnete krivične prijave, ostale će biti prekršajne. Ni jedan jedini građanin nije povređen. Srpska policija je pokazala da je u stanju da sprovede naređenje predsednika Aleksandra Vučića da svi građani Srbije moraju da budu bezbedni i da njihova prava moraju da budu ispoštovana. Odluku da nema šetnje sproveli smo, hodali su tačno 150 metara od Ustavnog suda do Tašmajdanskog parka - rekao je Vulin na TV Pink.

Ukazao je da državi nijedan ambasador nije naredio šta da radi i da je Srbija pokazala da je organizovana i uspešna.

- Politikanti iz Dveri, Zavetnika, kako god da se zovu, pokušali su sve ovo da iskoriste. Predsednik Aleksandar Vučić im je pokazao kako se ponaša država i državnik i ogromna većina građana je to podržala, jer je videla da može da veruje svojoj državi - kazao je ministar.

Vulin je naglasio da je predsednik Vučić jedini političar koji gej paradu nije iskoristio za politikanstvo i nije dozvolio da ta nametnuta tema postane jedina stvar u našim životima, kada imamo ozbiljnije teme -"energetsku krizu, probleme sa Šiptarima na Kosovu i Metohiji, ugrožavanje Republike Srpske".

Video: Ministar Vulin obišao policajce koji su obezbeđivali Evroprajd

Ukazao je da je obezbeđenje gej parade Ministarstvo unutrašnjih poslova koštalo oko tri miliona evra i da je bilo angažovano skoro 6.000 policajaca na koje je ponosan, jer su profesionalno odradili svoj posao i sačuvali ličnu i imovinsku bezbednost svakog čoveka.

Ministar je istakao da je jedan policajac udaren lopatom u slepoočnicu i da bi da nije imao šlem bio usmrćen.

- Lopatom ste hteli da ubijete policajca, čoveka, Srbina, čoveka koji vam je komšija. Šta vam je skrivio, što ste napali policiju? Ali kao što ste videli policija je uspešno zaštitila sve i učesnike parade i one koji su protivnici. Ne mislim da je ova parada vredela mojih povređenih 13 policajaca, kao što ne mislim da ološ koji je napao policajce može za sebe da kaže da je patriota, a odmah da vam kažem da ćemo ih naći i obračunati se sa njima u skladu sa zakonom - naglasio je ministar policije.

Ocenio je da organizatori Evroprajda ovim skupom nisu unapredili prava za koja se bore, nisu uspeli da objasne ono što su želeli, a mogli su da pokažu toleranciju, da razumeju zemlju u kojoj žive.

Naglasio je da će policija dok je on ministar na silu odgovarati odmah i da neće stajati šest sati i čekati da im polome obe noge, te da će se onoga momenta kada joj se ugrozi bezbednost braniti i reagovati.

Ministar je rekao da je bio na ulici sa svojim policajcima, jer on deli sudbinu svojih policajaca.

Prema njegovim rečima, policajci koji rade po 30 godina u Ministarstvu unutrašnjih poslova ne pamte da je u jednom danu bio tako veliki broj važnih i visokorizičnih skupova koji su završeni sa tako malo incidenata i na način da niko ne može da prigovori bilo šta.

Ministar je objasnio da je šetnja Evroprajd 2022 bila zabranjena, ali da je koncert bio dozvoljen i da je policija obezbedila trasu od mesta okupljanja do Tašmajdana gde se koncert održavao.

- Organizatori su tražili da prođu čitavim Bulevarom kralja Aleksandra da se spuste na koncert, policija je rekla ne dolazi u obzir. Nema šetnje, možete da se okupite ispred Ustavnog suda, odmah prođete kroz park kod crkve Svetog Marka i najbezbednijom i najkraćom rutom ulazite na koncert. Može sada neko da zloupotrebljava, da se igra, radi šta hoće, ali tako je bilo, 150 metara. Juče smo imali promociju potporučnika. Ima li lepše, je l ima lepšeg događaja. Po prvi put smo imali Formulu 1 u Beogradu, pa zar nije divno, porodični praznik. Ne, umesto toga mi raspravljamo o tome da li ćemo dozvoliti gej paradu i da li će neko nekome razbiti glavu. Sreća, pa imamo državu i pokazali smo da imamo državu, sva prava su zaštićena, kad smo rekli nema šetnje - nema šetnje - izjavio je ministar unutrašnjih poslova.

Vulin: Vučić pokazao da postoji treći put- srpski put

Vulin je istakao da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić prokrčio put ka jednoj normalnoj Srbiji i pokazao da postoji i treći put- srpski put.

Govoreći o formiranju Vlade, ministar unutrašnjih poslova istakao je da je najbitnije da Vladu Srbije čine isključivo srpski ministri, a ne da je uređuju ambasadori.

- Bitno je da Vladu Srbije ne formiraju i ne uređuju ambasadori, bitno je da Vladu Srbije ne uređuju obaveštajne službe, bitno je da njihove ucene i njihovi napadi ne odlučuju ko će biti ministri i da u Vladi Srbije nema ni jednog ministra koji nije srpski ministar, to je važno, to je suština - istakao je ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin istakavši da je srpski blok i srpski put jedna snažna politika koju je formulisao i ponudio predsednik Vučić o kojoj srpski narod tek treba da razmišlja.

- Aleksandar Vučić je zaista prokrčio put ka jednoj normalnoj Srbiji. Aleksandar Vučić je u Skupštini Republike Srbije pokazao da postoji i treći put - srpski put. To je put koji nije put ni onih koji bi da se predamo Evropskoj uniji i postanemo član NATO pakta i da napustimo Republiku Srpsku i Kosovo i Metohiju niti je to put onih koji ne vide šta je realnost. Aleksandar Vučić je dao jednu snažnu ponudu i politiku o kojoj tek narod u Srbiji treba da razmišlja. Dao je potpuno novu ideju o stvaranju trećeg puta - srpskog puta, srpskog bloka, saveza ljudi koji brinu o Srbiji i srpskom narodu - istakao je ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin gostujući u jutarnjem programu televizije Pink.

Video: Ministri Vulin i Lončar obišli povređene policajce u Urgentnom centru

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Avram

    18. septembar 2022 | 14:15

    Dzabe se perete ,slagali ste osramotili i ponizili vecinski deo gradjana Srbije .

  • Radovan

    18. septembar 2022 | 13:52

    3 miliona evra je kostalo ljude koji placaju porez u ovoj drzavi.Za to ima para,a deca nam se lece putem SMS-a! Vidi se iz prilozenog ko i koliko vam je bitan!

  • SRPKINJA

    18. septembar 2022 | 14:15

    Ovim ste vi pokazali da stranci vladaju Srbijom!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA