≫ 

Brnabić: Okolnosti usporile formiranje Vlade ali njene konture se polako naziru

Premijerka Ana Brnabić rekla da formiranje kabineta ulazi u oktobar, ali i da trenutni kabinet i trenutna vlada radi u najboljem interesu građana.

  • 4
Ana Brnabić, Vlada Srbije Foto: ATA Images, Google maps

Konture nove vlade se polako naziru, ne sva rešenja i ne kompletno, ali biće promena i promena zakona o ministarstvima, rekla je premijerka Ana Brnabić, gostujući u Dnevniku RTS-a. Ističe da je nakon govora predsednika Vučića u Ujedinjenim nacijama jasno zašto Zapad toliko pritiska da se dođe do finalnog dogovora o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine.

Premijerka Ana Brnabić rekla da formiranje kabineta ulazi u oktobar, ali i da trenutni kabinet i trenutna vlada radi u najboljem interesu građana.

- Kada pogledate kakav je bio septembar, jasno je što ulazi u oktobar, sve što smo imali sa putovanjima, predsednik u Njujorku, čuvanje mira i bezbednosti usled provokacija, i razgovori u avgustu i septembru sa Lajčakom i Eskobarom, stalni sastanci da sačuvamo mir i stabilnost, jer se danas svi za taj mir uzdaju u Srbiju, da bude faktor stabilnosti -  rekla je Brnabićeva.

Prema njenim rečima, konture vlade se polako naziru, ne sva rešenja i ne kompletno, ali biće promena i promena zakona o ministarstvima.

- Ja se nadam da će to biti prva polovina oktobra, ali nikad ne znate šta će vam doći od obaveza -  rekla je Brnabićeva.

Predsednik Vučić u Njujorku podsetio na istinu

Ana Brnabić je rekla da je predsednik Vučić u govoru na Generalnoj skupštini UN podsetio na osnovne principe međunarodnog prava, povelju UN koja treba da garantuje mir u svetu i nepovredivost teritorijalnog integriteta...

- Mi smo čuli istinu Beograda, istina je jedna, ne postoji istina Istoka i Zapada, nego je jedna i predsednik Vučić je uradio brilijantan posao podsećajući na tu istinu-  rekla je Brnabićeva.

Nakon govora Vučića, kaže Brnabićeva, jasno je zašto Zapad toliko insistira i toliko pritiska da se dođe do finalnog dogovora o normalizaciji odnosa između Beograda i Prištine.

- Sve što je predsednik Vučić sinoć rekao, sve što je jasno istakao jeste taj kamičak u njihovoj cipeli, a to je da sve priče o teritorijalnom integritetu Ukrajine, što se i mi u Srbiji slažemo, sve to pada u vodu kada pomenete Srbiju i kada predsednik Vučić kaže - dobro, a u čemu je razlika između teritorijalnog integriteta Ukrajine i Srbije - rekla je premijerka Brnabić.

To je taj kamičak u cipeli koji bi da izbace, tako što će rešiti to pitanje i više nećemo moći da se pozivamo povelju UN i da ih podsećamo na licemerje, rekla je premijerka.

- Oni koji nisu poštovali teritorijalni integritet Srbije dobro su čuli reči predsednika Vučića, a da li će nešto promeniti neće, ali mu neće oprostiti jer je rekao istinu -navela je Brnabićeva.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA