≫ 

Ratko Mladić pušten iz bolnice i vraćen u zatvor

Ratko Mladić je bio hospitalizovan u zatvorskoj zdravstvenoj ustanovi Međunarodnog rezidualnog mehanizma za krivične sudove (MTPI) sa sedištem u Hagu

  • 21
Ratko Mladić Foto: Profimedia/Peter Dejong/AFP

Generalu Ratku Mladiću blago se poboljšalo zdravstveno stanje i on je pušten iz bolnice i vraćen u zatvorsku ćeliju u Sheveningenu u Holandiji, rekao je danas Tanjugu njegov sin Darko Mladić.

Ratko Mladić je bio hospitalizovan u zatvorskoj zdravstvenoj ustanovi Međunarodnog rezidualnog mehanizma za krivične sudove (MTPI) sa sedištem u Hagu.

Bivši komandant Vojske Republike Srpske u Hagu je osuđen na doživotnu kaznu zatvora zbog optužbi da je počinio ratne zločine za vreme rata u BiH. Sve vreme od hapšenja 2011. godine nalazi se u pritvoru u Sheveningenu.

Podsetimo, Darko je pre nekoliko dana u izjavi za Telegraf rekao da planira da uskoro poseti oca, kao i da je u boljem zdravstvenom stanju.

- Malo je bolje. Može da govori. Uspeo je i da ustane i da napravi par koraka - rekao je Darko Mladić za Telegraf.rs.

Ratko Mladić ima upalu pluća, koju nije izazvala korona. Nju je, naime, preležao početkom avgusta. Zbog pogoršanja zdravstvenog stanja, on je najpre pretprošle nedelje iz pritvorske ćelije u Sheveningenu prebačen u jednu civilnu bolnicu, gde je bio nekoliko dana, a zatim je prebačen u zatvorsku bolnicu.

Osim upale pluća, Mladić ima i vodu u plućima i slabo mu radi srce.

Video: Ratko Mladić: Živ sam i živeću dokle god ima našeg plemena, a ova optužnica je pala u vodu!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Salko

    22. septembar 2022 | 18:36

    Fasisti ne daju pravoslavlju mira

  • Toma M.

    22. septembar 2022 | 18:36

    Da su pametni,kao sto nisu,da generala puste da se leči kući u svojoj zemlji!!!!Ne,Ti zlotvori,i njihovi zatvori su samo teledirigovano umrezeni kazamat za Srbe!!!!!!!Ako ima Boga,a ima,taj Bozji sud će ih kazniti sve.Ta kazna ide i do devetog kolena!?Počelo je i tom zapadu odbrojavanje,za sve sto nasem narodu učinili 1999.g.tri devetke i jedan kec,samo još jedna desetka uskoro,....Srbija nikada nije napadala nikoga,samo je branila svoje!!!Svoj na svome,a oni ti zlotvori nikada im nije dosta,?!E,sada ce im biti dosta,polako dami od sebe beze,vracajuci svoje valute u opticaj?;Sto bi rekli,,braca rvati,,vratio se Sime dija bio?!

  • Aa

    22. septembar 2022 | 18:09

    Srpski heroj

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA