≫ 

Kisić: Proboj Solunskog fronta ključan za Prvi svetski rat

Rekla je da će Srbija biti večno zahvalna na hrabrosti i ljubavi prema otadžbini, i želji da svojoj domovini donesu slobodu

  • 0

Proboj Solunskog fronta jedan je od najznačajnijih događaja u našoj istoriji, poručila je danas ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić na Vojnom groblju Zejtinlik u Solunu gde je odata počast srpskim vojnicima povodom 104. godišnjice proboja Solunskog fronta.

- Proboj Solunskog fronta, čemu je hrabra srpska vojska dala najveći doprinos, predstavlja ključni momenat u Prvom svetskom ratu i jedan od najznačajnijih događaja u našoj istoriji - rekla je ona prevodeći državnu komemorativnu svečanost polaganja venaca i odavanja pošte.

Rekla je da će Srbija biti večno zahvalna na hrabrosti i ljubavi prema otadžbini, i želji da svojoj domovini donesu slobodu.

Dodala je da su svoje živote dali da bi današnje generacije živele u miru i slobodi, koje su i danas najveće vrednosti koje moramo da čuvamo.

- I danas kada stojimo ovde na vojnom groblju na Zejtinliku treba da budemo svesni da je ono jeste simbol stradanja, ali je i simbol junaštva, slobode i ljubavi prema domovini. Neka je večna slava i hvala srpskim junacima - navela je ministarka.

Ministarstvo je saopštilo da je Kisić na Zejtinliku razgovarala sa dugogodišnjim čuvarem ovog groblja Ðorđem Mihailovićem.

- Srpski junaci, dok postoji Srbija i srpski narod postojaće i zahvalnost za vaš najviši primer junaštva, ljubavi i odanosti prema svojoj domovini i svom narodu. Živela Srbija! - upisala je Kisić u Spomen knjigu.

Komemorativnoj svečanosti prisustvovao je i ministar za rad i boračko-invalidsku zaštitu Republike Srpske Duško Milunović, a poštu srpskim vojnicima odali su i predstavnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, Glavnog konzulata Republike Srbije u Solunu, predstavnici udruženja opredeljenih za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova Srbije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA