≫ 

Selaković: Srbija ne prihvata rezultate referenduma u Ukrajini

Sa jedne strane principijelna naša posvećenost principima i pravilima međunarodnog javnog prava, Povelji Ujedinjenih nacija, a sa druge strane to bi bilo potpuno suprotno našim državnim i nacionalnim interesima

Nikola Selaković

Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković izjavio je da Srbija ne može da prihvati rezultate referenduma u ukrajinskim regionima jer bi to, kako je istakao, bilo potpuno suprotno našim državnim i nacionalnim interesima.

Selaković je na konferenciji za novinare, na pitanje Tanjuga da li će Srbija prihvatiti rezultate referenduma u ukrajinskim regionima, rekao da u skladu sa Poveljom Ujedinjenih nacija i opšte prihvaćenim principima i normama međunarodnog javnog prava Srbija ne može da prihvati te rezultate.

"Sa jedne strane principijelna naša posvećenost principima i pravilima međunarodnog javnog prava, Povelji Ujedinjenih nacija, a sa druge strane to bi bilo potpuno suprotno našim državnim i nacionalnim interesima, potpuno suprotno našoj politici očuvanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta i posvećenosti principu nepovredivosti granica", rekao je Selaković.

A šta se dešava u Ukrajini i Rusiji, čitajte klikom na ove linkove:

Ukrajinske trupe raketirale hotel u centru Hersona

Zelenski obećao 3 stvari ruskim vojnicima ako se predaju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 534

    25. septembar 2022 | 15:31

    Glupost. Šta mi ima da prihvatamo ili ne prihvatamo. Mi priznajemo Rzsiju kao državu a kolika će ona biti nije naš problem. Kolika god da bude mi je priznajemo i samim tim ne razumem ovo istrčavanje kad nas niko ništa nije ni pitao.

  • 5

    25. septembar 2022 | 12:43

    SRAM TE BILO.

  • Manjača

    25. septembar 2022 | 12:11

    Šah mat pozicija

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA