≫ 

Brnabić: Srbija je pod najvećim pritiscima od 1999. godine

Brnabić je kazala da su pritisci pojačani i zbog potpisivanja plana konsultacija između ministarstva spoljnih poslova Srbije i Rusije

  • 6
Ana Brnabić kampus BIO4

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je večeras da se Srbija suočava sa najvećim priticima do sada, što je, kako je navela, reakcija na obraćanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića na Generalnoj skupštini UN u Njujorku.

Brnabić je za TV Pink rekla da trenutno Srbija trpi najveće pritiske od 1999. godine, koji su izazvani predsednikovim govorom, u kojem je, kaže, bez preteranih emocija "sasuo" istinu u lice velikim silama.

Brnabić je kazala da su pritisci pojačani i zbog potpisivanja plana konsultacija između ministarstva spoljnih poslova Srbije i Rusije, navodeći da su negativne reakcije zbog tog dokumenta nepotrebne, jer on nije pravno obavezujući i da se on potpisuje unazad već 26 godina.

- Da ga je iko od ovih što kritikuju i napadaju Srbiju i najavljuju deklaracije protiv naše zemlje pogledao, video bi da za razliku od sličnih planova, u ovom se ne spominje bezbednosni aspekt, niti konsultacije oko bilo kakve vojne saradnje - navela je Brnabić.

Dodala je da je nesrazmerno burna reakcija u odnosu na značenje plana konsultacija pokazatelj da je tražen način da se reaguje na govor Vučića u Njujorku, jer, kaže, određene velike sile nisu mogle da podnesu istinu koju je izneo predsednik.

- Pokušala sam i danas da razgovaram sa zvaničnicima EU, tu ne postoji nikakav prostor za razgovor, oni nas ne čuju, to su brutalne ucene, pretnje - navela je Brnabić.

Navela je da zbog pritisaka koje trpi Srbija postoji mnogo političara u SNS i članova u Vladi koji žele da država promeni svoju politiku kako bi pritisci nestali, a da predsednik želi da vodimo samostalnu spoljnu politiku koliko god teško bilo.

- Jedno od osnovnih načela SNS je da Srbija vodi samostalnu spoljnu politiku - kazala je Brnabić.

Video: Premijerka Brnabić o Evroprajdu: Tokom dana lakše povređeno 10 policajaca,64 osobe privedene

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bos

    25. septembar 2022 | 22:55

    Najgori period je od 2012.god. i dalje traje...

  • Cro

    25. septembar 2022 | 23:05

    Ne shvacam kakvim pritiscima ?! Ako hocete u EU drzite se zakona i radite kao svi drugi ako ne drzite se Rusije ,ne vidim problem

  • Aca

    25. septembar 2022 | 23:09

    A ti ne moras sve da ponavljas kao šef tvoj!Znamo da je tesko ali zato ste tu da se borite a ne kukate i da budete hrabri i odlučni u borbi za dobro naseg naroda!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA