≫ 

Dačić uputio punu podršku predsedniku Vučiću: Srbija se bori za mir, Priština vuče jednostrane poteze

Glavni razlog histerije su jasni i odlučni stavovi predsednika Aleksandra Vučića o suverenoj i nezavisnoj spoljnoj politici Srbije, koji se temelje isključivo na interesima Srbije

  • 3
Međustranački dijalog, Skupština Srbije

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Predsednik SPS-a Ivica Dačić uputio je u ovim teškim danima želim da izrazim punu i nedvosmislenu podršku predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću u odbrani naših nacionalnih i državnih interesa.

- Srbija se svim svojim snagama bori za mir učestvujući u pregovorima u Briselu, iako Priština ne želi da sprovede šta je dogovoreno, stalno sprovodeći jednostrane poteze koji imaju za cilj vojno osvajanje severa Kosova i Metohije i pogrom i proterivanje Srba. Evropska unija i Zapad ćute, čime, u stvari, odobravaju postupke Prištine. Ćute i na najnovije rezultate popisa u Hrvatskoj gde se nastavlja proterivanje Srba, ćute i na zahteve za reviziju Dejtonskog sporazuma gde se traži ukidanje Republike Srpske. Ćute i kad ministarstva spoljnih poslova Albanije i Kosova potpisuju različite sporazume kojima se predviđaju zajednička diplomatska predstavništva i pomoć u priznavanju Kosova - kaže Dačić.

Jedino Evropska unija i Zapad reaguju kada treba pretiti Srbiji, kao, na primer, kako primećuje Dačić, zbog plana konsultacija dva ministarstva spoljnih poslova, Srbije i Rusije.

- Ja lično, kao ministar spoljnih poslova, za šest godina sam potpisao nekoliko takvih sporazuma sa Rusijom, kao i sa drugim zemljama, što je sasvim uobičajena praksa, i što ni sa čim ne utiče na spoljnu politiku Srbije. Ali, ne smeta njima to, glavni razlog histerije su jasni i odlučni stavovi Predsednika Aleksandra Vučića o suverenoj i nezavisnoj spoljnoj politici Srbije, koji se temelje iskljucivo na interesima Srbije - rekao je Dačić.

Osnovni principi međunarodnog prava važe valjda i za Srbiju, i za naš teritorijalni integritet i suverenitet, napominje Dačić.

- To je i ono što najviše smeta raznim glasnogovornicima, zasto Srbija tako čvrsto i stalno brani svoj teritorijalni integritet kada su oni procenili da to ne važi za Srbiju priznajući Kosovo.  I stalno brani svoj teritorijalni integritet kada su oni procenili da to ne važi za Srbiju priznajući Kosovo. Oni nikako da shvate da nikakav neprincipijelni pritisak i pretnje neće uticati na Aleksandra Vučića da promeni svoju politiku: sve za mir, ali Srbiju ni za šta. U ovim prelomnim trenucima za naš narod i državu potrebno je narodno jedinstvo i stabilnost - rekao je Dačić i pozvao sve političke stranke da stanu iza ovakve politike Vučića:

- Što se tiče mene lično i Socijalističke partije Srbije, kao i uvek stojimo čvrsto u podršci predsedniku Vučiću, za očuvanje mira i zaštitu naših nacionalnih i državnih interesa.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • haj

    27. septembar 2022 | 10:19

    damu nisi ti uputijo podršku on bi propo ko tebe pita za šta

  • ANTE BAN

    27. septembar 2022 | 19:12

    Takodjer- i svi mi u okruženju, -dajemo nedvosmislenu i izuzetno jaku podršku lideru Balkana i Srbije, - velikome vodji- A.Vučiću!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA