≫ 

Vučić potvrdio da će se obratiti sledeće subote: "Srbija neće i ne može da prizna očekivanu odluku ruske dume"

Tada će govoriti o svim potezima i merama koje će povući država

  • 5
Aleksandar Vučić Printskrin: Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić potvrdio je da se obratiti naciji u subotu, 8. oktobra o potezima koje će povući države vezano za sva važna politička i ekonomska pitanja.

- Obratiću se građanima u subotu, 8. i tada ćemo govoriti o svim našim potezima i merama i o tome kakvu ćemo politiku da vodimo u narednom periodu, od petka imamo važne sastanke - rekao je predsednik.

Kazao je da će tada obavestiti građane i kada je reč o platama i penzijama za građane i, kako je rekao, drugim akcijama koje će država preduzeti.

- I šta su naše mere za uštedu energije i kako da ''prezimimo'' i jesen i zimu i šta sve treba da uradimo i kakvu ćemo politku da vodimo u narednom periodu, imajući u vidu šta se sve dešava", rekao je Vučić.

On je takođe istakao da je važno da Srbija ima stabilnu politiku.

- Izdržali smo 210 dana, to niko nije očekivao, put Srbije je težak i trnovit, teško ga je pronaći, ali to je put koji vodi računa o interesima Srbije - istakao je on.

Srbija neće i ne može da prizna očekivanu odluku ruske dume

Predsednik je reko i da  Srbija ne može i neće da prizna očekivanu odluku Državne dume Rusije o prijemu teritorija Ukrajine na kojima su održani regerendumi u sastav Rusije.

- Mi štititmo sopstveni teritorijalni integritet i u našem je najboljem interesu da štitimo teritorijalni integritet međunarodno priznatih zemalja i to je jedino što sigurno ne može da se menja, to su stvari koje su za nas od presudnog značaja - istakao je Vučić.

Dodao je da Srbija u tom slučaju više ne bi imala nikakvu poziciju ne samo kada je reč o KiM već i oko poštovanja koje danas zaslužuje u međunarodnoj zajednici.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Samo kazem

    28. septembar 2022 | 13:33

    Danas strajk radnika "Poste Srbije".Vreme je da se povećaju plate zaposlenima,koji zive na ivici egzistencije.Sramota za drzavu za koju crkavicu rade.Rukovodstvo pošte treba menjati a ne kao manekeni da se samo šepure i kojima je pošta samo usputna stanica za bolje funkcije.Podrzimo radnike pošte svi danas.

  • Milan

    28. septembar 2022 | 14:05

    Ovako kako rade ne zaslužuju ni ovo što primaju.

  • zztop

    29. septembar 2022 | 02:38

    Mi ćemo do druge subote nekako da izdržimo, al kako će ON ...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA