Svečlja na srpskom jeziku pozvao na preregistraciju vozila

Svečlja je u video snimku koji je objavio na Fejsbuku upozorio da, nakon isteka roka za preregistraciju vozila 31. oktobra

  • 3

Ministar unutrašnjih poslova privremenih prištinskih institucija Dželjalj Svečlja obratio se danas građanima na srpskom jeziku i pozvao ih da do 31. oktobra preregistruju svoja vozila na RKS tablice.

Svečlja je u video snimku koji je objavio na Fejsbuku upozorio da, nakon isteka roka za preregistraciju vozila 31. oktobra, vozila sa srpskim tablicama, koje je nazvao nelegalnim, neće moći da saobraćaju ni na teritoriji KiM, ni na administrativnim prelazima, prenosi Tanjug.

- Pozivamo vas da, bez gubljenja vremena, iskoristite ovu priliku. Nakon ovog datuma, vozila sa nelegalnim tablicama neće moći da saobraćaju na teritoriji Kosova, kao ni na graničnim prelazima. Sloboda kretanja, ravnopravnost, ali i vladavina prava na celoj teritoriji, bez razlike, ostaju naš prioritet, stoga vas pozivamo da do 31. oktobra iskoristite ove pogodnosti i vratite nelegalne registarske tablice na legalne RKS registarske tablice - poručio je Svečlja.

Otkako je pre mesec dana stupila na snagu odluka vlasti u Prištini o preregistraciji vozila sa srpskim registarskim tablicama, na tablice RKS je preregistrovano samo devet vozila, rečeno je ranije za portal Kaldžo u ministarstvu unutrašnjih poslova privremenih prištinskih institucija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    2. oktobar 2022 | 08:48

    A iz Beograda će opet samo da gledaju mirno. Sazivaće sednice, "oštro" će osuditi, I na tome će ostati.

  • Boban

    2. oktobar 2022 | 09:55

    Komedija od sipaca, na srpskom Kosovu i Metohiji su srpske tablice nelegalne......

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA