≫ 

Vučić iz Praga: Izmislili su moju izjavu da je Hrvatska kriva, samo je radila sve što radi više decenija

Kako kaže, Hrvatska se sama u svojim medijima pohvalila time

  • 14

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić učestvovaće danas na Samitu u Pragu, odakle se oglasio i tom prilikom demantovao da je rekao da je Hrvatska kriva zbog stopiranja uvoz aruske nafte u Srbiju preko Janafa.  Predsednik je istakao da je Hrvatska samo radila posao koji radi više decenija, a napomenuo da je veoma ponosan na činjenicu da je Srbija slobodna zemlje, slobodarska i na to što sama donosi svoje odluke.

Predsednik je rekao i da nikako ne može da dođe do prekida pregovora sa Evropskom unijom

- Hrvatska je radila svoj posao koji radi već više decenija, naše je da pronađemo nađemo odgovore u budućnosti na to - rekao je Vučić ispred Praškog zamka

Vučić kaže da su ljudi izmislili njegovu izjavu, da je Hrvatska kriva.

 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Објава коју дели Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

- Nije kriva, oni samo rade svoj posao, što radi više decenija, od 1941, pa nadalje. Ništa se tu nije promenilo. Ja ih ne krivim. Hrvatska samo radi svoj posao, ono što radi već 81 godinu. Što se nas tiče ja ću da govorim o određenim dubinski, strateškm i važnim ekonomskim i političkim odluka a - ponovio je Vučić.

Na pitanje novinara zašto krivi Hrvatsku kada nismo uveli sankcije Rusiji, predsednik je ponovio da on uopšte ne krivi Hrvatsku.

- Ponavaljam, ja uopšte ne krivim Hrvatsku. Ona je samo radila svoj posao, koji radi 81 godinu. Kako vam je pala NDH napamet - rekao je Vučić.

Kako kaže, Hrvatska se sama u svojim medijima pohvalila time.

- Što se nas tiče, mi ćemo morati da se snađemo na drugi način da platimo veću cenu. Što se tiče sankcija, niste vi ti iz Hrvatske, ni vi, ni vaše rukovodstvo koji će da vodite politiku Republike Srbije. Politiku Srbije vodiće građani Srbije preko slobodno izabranih predstavnika a protiv svih onih koji misle da mogu Srbiji da nameću svoju volju - istakao je predsednik Vučić i dodao da je veoma ponosan na činjenicu da je Srbija slobodna zemlje, slobodarska i na činjenicu da sama donosi svoje odluke:

 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Објава коју дели Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

- Čistog obraza idem i nisam se mnogo uplašio svih onih koji prete Srbiji, i kao što vidite, mirno i lagano ulazim i svima ču da odgovorim - kazao je predsednik u Pragu.

Predsednik je rekao da nikako ne može da dođe do prekida pregovora sa Evropskom unijom.

-  Me ne... Ma kakvi.... Mislite što Hrvatska insistira na tome....Moj odgovor će biti odgovoran, pristojan, dalekosežan...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pera

    6. oktobar 2022 | 12:55

    Obići arhive Vatikana Italije Moskve Londona Berlina..prikupiti istorijske činjenice i jednom za svagda ISTINOM rasturili hrvate tužbom za genocid nad Srbima tražiti RATNU ODŠTETU!

  • Dejan

    6. oktobar 2022 | 12:56

    A ti samo i dalje pomazi salji komsijama budi solidaran ...............

  • Boža zemunac

    6. oktobar 2022 | 13:04

    Samo ti veruj Hrvatima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA