Snimak koji se širi društvenim mrežama: "Ovaj čovek hoće rat, Evropo, zaustavi ga!"

Jedan čovek je prepoznat kao krivac za propast pregovora između Prištine i Beograda

  • 13
Ko je kriv, pregovori Beograd - Priština Printskrin. Twitter/kalabaster

Tenzije na Kosovu i Metohiji pojačane su u prethodnom periodu uprkos apelima iz Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije, koje su Aljbinu Kurtiju uputile više poziva da odloži primenu odluke o tablicama, ali i da poštuje Briselski sporazum. Nakon jučerašnjih neuspelih pregovora u Briselu, na društvenim mrežama se pojavio snimak koji okrivljuje Kurtija da poziva na rat.

U snimku se navodi da je Kurti srušio mir i ugrrozio stabilnost, kao i da želi rat, a na kraju pozivaju Evropu da ga zaustavi.

Kurti je sinoć objavio da "prihvata zahtev SAD i da za 48 sati odlaže primenu mere kažnjavanja vozača sa srpskim registarskim oznakama.

Inače, direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je danas da se pokazalo da Aljbin Kurti ne želi dijalog i da se prvi put kristalno jasno čulo od predstavnika EU da je Kurti isključivi krivac za propast jučerašnjih pregovora, što je izjavio Borelj.

Inače, Petković je ocenio da je pozitivno to što je međunarodna zajednica razumela molbu predsednika Srbije Aleksandra Vučića da se pojača pritisak na Prištinu kako bi se zastalo sa "suludim odlukama".

Kazao da je predsednik Vučić više od sedam sati razgovarao juce u Briselu.

- Od samog početka videlo se da Kurti ne želi da se dogovara, da ga ne interesuje da sačuva mir i stabilnost - rekao je Petković.

On je istakao da je situacija bila napeta.Srbi na severu ne žele da menjaju srpske tablice sa akronimima gradova na Kosovu i Metohiji, jer im je, kažu, to jedna od poslednjih veza sa centralnom Srbijom.

Zato su, ali i zbog odbijanja Prištine da sprovede Briselski sporazum i formira Zajednicu srpskih opština, pre dve nedelje napustili institucije u Prištini i na severu Kosova i Metohije, uključujući i više od 500 policajaca.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zlizo

    22. novembar 2022 | 10:05

    Ma sta se on pita,zna se ko se pita hoce li biti rata ili ne.

  • Petar

    22. novembar 2022 | 10:20

    Ukoliko Evropa Americi nekaže NE ali za sva pitanja goreće cela Evropa a samim tim i Svet

  • Mila

    22. novembar 2022 | 10:33

    Smenite ovo što pre. Ovo je nužno zlo koje će uvući sve u rat.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA