Tomi Nikoliću zabranjen ulazak u SAD!

Lider naprednjaka nalazi se na "crnoj listi" sa koje može da ga "skine" samo Barak Obama

  • 4

Lider naprednjaka Tomislav Nikolić nalazi se na “crnoj listi” ljudi kojima je zabranjen ulazak u tu SAD. Na listi je tridesetak imena sa ovih prostora, a Nikolićevo je na istoj od 2000. godine.

Domaći mediji, pozivajući se na izvore bliske Stejt department, pišu da zvanični Vašington ima više poverenja u Nikolićevog zamenika Aleksandra Vučića, koji je u međuvremenu skinut sa liste. Isti medij navodi da “Nikolić ne predstavlja opasnost po bezbednost SAD, već se samo radi o proceni da je Vučić već duže vreme prihvatljiviji za američku administraciju.”

Pozivajući se na isti izvor, list tvrdi da je osim Nikoliću ulazak u Ameriku nije zabranjen i Miroslavu Miškoviću, iako su mediji spekulisali da je njegovo ime izbrisano. Na istom spisku nalaze se i ime lidera Srba sa Kosova Marka Jakšića, vrhu SRS-a, Miri i Marku Miloševiću. Iako se spisak revidira svake godine, na njemu se još uvek nalaze imena poput Legije i Pavkovića, ali i nekolicine "stanovnika" Sheveningena Radovana Karadžića, Ratka Mladića, Nikole Šainovića, Vojislava Šešelja i njihovih najbližih srodnika.

U ovom trenutku, iz Srbije u Ameriku ne može da uđe tridesetak osoba. Zvanično, Stejt depertment je nadležan za skidanje sa takozvane crne liste, ali samo na osnovu odluke predsednika SAD, koja nosi oznaku 212 F.

(Telegraf.rs/ izvor: Alo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • NinaSoldier

    9. februar 2012 | 11:46

    nije vaaljda?! :) Tomi Nikoliću zabranjen ulazak u SAD! | Telegraf - Najnovije vesti http://t.co/ELmNXzRg via @TelegrafRs

  • pera

    27. avgust 2013 | 14:19

    pa miskovic j eto sve stakao kopajuci kukuruz,hahahaha

  • pera

    27. avgust 2013 | 14:17

    pa da miskovic je to sve stako kopaci kukuruz,hahahaha

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA