Tomica: "Nismo nenamenski trošili, samo smo nepravilno vodili knjige"

Bivši ministar zdravlja Tomica Milosavljević negira optužbe zbog kojih je Državna revizorska komisija protiv njega podnela prekršajnu prijavu

  • 2

Bivši ministar zdravlja Tomica Milosavljević izjavio je, povodom prekršajne prijave koju je podnela Državna revizorska institucija (DRI), da u tom ministarstvu, u vreme dok je obavljao funkciju, nije bilo nenamenskog trošenja novca, samo knjigovodstvenih nepravilnosti.

"Sve što sam radio kao ministar zdravlja, radio sam u skladu sa propisima i zakonima. Ništa nisam radio bez konsultacija sa pravnicima Ministarstva i Vlade Sbije", rekao je Milosavljević. On je dodao da se tokom sprovođenja revizije odazivao na sastanke i da mu je vrhovni državni revizor predočio da je utvrđeno da u Ministarstvu zdravlja nema nenamenskog trošenja novca, već knjigovodstvenih nepravilnosti.

"Kada budem video prekršajnu prijavu u skladu sa tim ću postupiti. Poštujem činjenicu da u Srbiji postoji nezavisna revizija, bio sam ministar i pre nego što je DRI osnovan i bio sam u prilici da svake godine bude vršena revizija finansijskog poslovanja, posebno za projekte finansirane sredstvima Svetske banke, Evropske investicione banke", rekao je Milosavljević, i podsetio da su sve sprovedene revizije u tom ministarstvu uvek imale pozitivnu ocenu.

DRI je ranije danas objavio imena odgovornih osoba u ministarstvima i drugim državnim institucijama, protiv kojih je podneo prekršajne prijave za nenamensko trošenje sredstava iz budžeta i prijave za privredni prestup, a među njima je i niz sadašnjih i bivših funkcionera. Zajedničko za sve je da su uglavnom kršili odredbe Zakona o javnim nabavkama.

Prijave su podnete nakon završene revizije trošenja budžetskih sredstava za 2010. godinu, a između ostalih, prekršajne prijave su podnete protiv bivšeg ministra zdravlja Milosavljevića, ministra životne sredine Olivera Dulića i tadašnjeg državnog sekretara, danas ministra u ministarstvu ekonomije Nebojše Ćirića, kao i protiv predsednika Vlade AP Vojvodine Bojana Pajtića. Na istom spisku su i gradonačelnici Beograda Dragan Ðilas, Jagodine Dragan Marković Palma, Zaječara Boško Ničić, Novog Sada Igor Pavličić i Kragujevca Veroljub Stevanović.

(Telegraf.rs /  Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zak

    1. april 2012 | 19:35

    HAHAHAHAHAHAHAHAHAh

  • drveka

    21. februar 2012 | 17:10

    Tomica: "Nismo nenamenski trošili, samo smo nepravilno vodili knjige" | Telegraf - Najnovije vesti http://t.co/Jh9fvI1Z via @telegrafrs

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA