Na današnji dan pre 80 godina: Jugoslavija savladala Brazil 8:4!

Brazilci posetili Jugoslaviju posle rane eliminacije sa SP u Italiji i doživeli poslednji poraz od našeg nacionalnog tima

  • 4

Fudbalska reprezentacija Srbije odigraće u petak 6. juna ''veliki'' prijateljski meč protiv selekcije Brazila koju smo na današnji dan pre 80 godina ugostili u Beogradu i pobedili sa neverovatnih 8:4 (2:2).

Kako Politika podseća, meč je odigran na stadionu BSK-a pred oko 12.000 gledalaca i to je bio poslednji trijumf jugoslovenske, a kasnije i srpske reprezentacije protiv petostrukih svetskih šampiona. Junak pobede tog 3. juna 1934. godine bio je Blagoljub ''Moša'' Marjanović koji je postigao tri gola.

Do meča između pravih i evropskih Brazilaca došlo je posle rane eliminacije ''Selekaa'' sa SP u Italiji 1934. godine na koje se Jugoslavija nije ni plasirala uprkos sjajnoj igri pre četiri godine u Urugvaju.

Za selekciju Jugoslavije na tom meču nastupali su: Čulić (Hajduk), Matošić (Hajduk), Belošević (Konkordija), Arsenijević (BSK), Stevović (BSK), Lehner (Slavija Osijek), Tirnanić, Marjanović, Vujadinović, Tomašević i Glišović (svi BSK), dok su dres Brazila nosili Pedrosa, Silvio, Hofman, Luiz Luz, Arijel, Martim, Kanali, Luizinjo, Valdemar, Armandinjo, Leonidas, Pateško.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ...

    3. jun 2014 | 11:24

    Bilo nekad...

  • GocyHGT

    3. jun 2014 | 12:50

    Tada su igrali srcem i znacila im je reprezentacija a nazalost sada je sve sasvim drugacije.tuzan je nas danasnji fudbal.

  • NS Boy

    3. jun 2014 | 12:56

    Pa da dok se nisu vratili hrvatski nogometaši, možda bi bili na SP 1934.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA