DODELA ZLATNE LOPTE FSS: Zašto Udovičić ćuti oko privatizacije? (FOTO)

Predsednik FSS se zapitao zašto je ministar sporta zaćutao povodom privatizacije, nakon što je obišao pola Evrope, za koju smatra da je jedini spas

  • 0

Kao po običaju, Fudbalski savez Srbije krajem decembra organizovao je dodelu ''Zlatne lopte'' gde su Nemanja Matić i Radovan Ćurčić dobili priznanje za najboljeg fudbalera i trenera u 2014. godini. Ujedno, ovo je jubilarna deseta dodela priznanja.

Ceremoniju je otvorio predsednik FSS Tomislav Karadžić koji je svoje izlaganje počeo planom budućih poslova i zadataka.

- Nemanje rezultata A tima duže vreme je veliki problem. Na EP idu 24 tima. Mi imamo igrače, ali ne i tim. To je zadatak broj jedan i nema više vremena za pravdanje - rekao je Karadžić i dodao:

- Ako Ćurčić s mladima pobedi Špance u najjačem sastavu neka nam barem obezbedi baraž. Drugo pitanje je srpski klupski fudbal. Poprima dimenzije drame. Nema para, blokade. Uvek je bilo teško, ali nikad ovako. Lek je privatizacija. Ministar je obišao pola Evrope, ali je zaćutao. Bez privatizacije nam se ne piše dobro. Mađari su najbolji primer. Izgradili su stadione i svi imaju apanaže. Vraća im se publika, idu uzlaznom putanjom.

FIFA I UEFA DALI MILION EVRA

Karadžić je takođe priznao da FSS ima problem oko priznanja Kosova, kao i da priznanje MOK otežava poziciju. Prvi čovek Saveza je napomenuo da su od UEFA I FIFA dobili milion evra pomoći zbog poplava, a onda je nagradu za ''Zlatnu pištaljku uručio Miloradu Mažiću i njegovim pomoćnicima Ristiću i Đurđeviću:

- Hvala svima. Drago nam je što ste sudili o našem učinku na terenu. SP nam je kruna karijere - istakao je najbolji srpski sudija.

Prisutnima se obratio i najbolji trener u 2014. godini, ujedno i selektor Srbije, Radovan Ćurčić.

- Velika čast za mene. Hvala IO FSS na izboru. Za ovu, najveću nagradu za mene, zaslužna je mlada reprezentacija. Prošli smo mnogo toga. Hvala i Savi, Mrkeli i čitavom mom stručnom štabu. teška godina je pred nama. Mislimo, verujemo i nadamo se Srbiji na EP u Francuskoj. Ako ne u oktobru, onda u novembru posle baraža - istakao je Ćurčić.

Vezista Čelsija Nemanja matić prijatno je iznenadio okupljene s obzirom na to da je došao na dodelu nagrade, iako je u Engleskoj sezona trenutno u jeku.

- Iako je ovo individualna nagrada, plod je timskog rada. Pozdravljam porodicu i prijatelje. Hvala na podršci. San svakog igrača je Zlatna lopta FSS. Obećavam da ću igrama i ponašanjem na terenu i van njega, opravdati očekivanja. U fudbalu nema juče, već samo sutra. Ne živi se od stare slave - rekao je Matić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA