TREĆI DAN TRANSFERA: Bufonu stigla opasna konkurencija, Kajt se vratio kući, Stouk kupuje u Realu! (FOTO) (VIDEO)

Još jedan "vreo" dan prelaznog roka je za nama i evo kako su poslovali klubovi.

  • 4

Završen je i treći dan prelaznog roka. Obeležili su ga sledeći transferi.

 

Lukas Podolski prešao u Galatasaraj iz Arsenala

 

Jevgeni Konopljanka iz Dnjipra stigao u Sevilju

 

Dirk Kajt napustio Fenerbahče i vratio se u Fejenord

 

Golman Fiorentine Neto prešao u Juventus

 

21:45 - SEVILJA KUPUJE DOMAĆE

 

Španska Marka javila je da je osvajač Liga Evrope Sevilja dogovorila transfer levog beka Hetafea Sehija Eskudera (25) na Sačez Pishuan. Ovaj fudbaler, koji je deo karijere proveo u Šalkeu, potpisaće četvorogodišnji ugovor sa Andalužanima.

 

20:24 - ROMA PRODUŽILA POZAJMICU SA KOLUMBIJCEM

 

Roma je sa Kaljarijem dogovorila produžetak pozajmice za kolumbijskog napadača Viktora Ibarba (25), koji je prethodnih šest meseci proveo u redovima viceprvaka Italije. "Vučica" će odmah platiti ostrvljanima 5 miliona evra, plus bouns milion po isteku nove jednogodišnje pozajmice, uz opciju otkupa ugovora za 8 miliona evra.

 

20:07 - MONAKO DOVEO ARGENTINCA

 

Mario Pašalić, nekoliko sati kasnije i Guido Kariljo (24). Monako je posle Hrvata koga je pozajmio iz Čelsija, istog dana potpisao petogodišnji ugovor sa dosadašnjim napadačem Estudijantesa, za čiju je slobodu platio argentinskom klubu 8,8 miliona evra.

 

19:13 - OVO SE NEĆE DOPASTI NAVIJAČIMA FIORENTINE

 

Veliko rivalstvo na relaciji navijača Juventusa i Fiorentine, koje datira još od prelaska Roberta Bađa iz Firence u tabor Bjankonera, podgrejano je još jednim transferom. U pitanju je brazilski golman Neto, sada već bivši član Ljubičastih (gde je proveo 4,5 sezone), koji je kao slobodan igrač otišao u Juve da bude rezerva Bufonu.

 

 

18:28 - STOUK KUPUJE U REALU

 

Engleski premijerligaš Stouk nastavlja praksu dovođenja mladih talenata iz Španije. Posle Bojana Krića i Mark< Munijese, pristiglih prethodnih sezona, ekipa Marka Hjuza narednih dana biće jača i za kapitena mladog tima madridskog Reala Serhija Molinu. Ovaj momak igra na mestu zadnjeg veznog.

 

18:14 - VOLKOV STIGAO KOD JANKOVIĆA

 

Doskorašnji levi bek Partizana Vladimir Volkov u petak je predstavljen u belgijskom Mehelenu sa kojim je potpisao dvogodišnji ugovor. Reprezentativac Crne Gore stiže kao zamena za Ivana Obradovića u ekipi koju sa klupe vodi Aleksandar Janković.

 

18:07 - KAJT SE VRATIO U ROTERDAM

 

Navijači Fejnorda su u transu, vratio im se Dirk Kajt (34). Proslavljeni holandski reprezentativac ponovo je u klubu u kome je stekao ime. Posle devet godina pečalbarskog života (Liverpul, Fenerbahče), ponovo je među svojima. Kajt je potpisao jednogodišnji ugovor sa klubom iz Rotredama. 

 

 

16:32 RAT OKO NZONZIJA

 

Nekako u isto vreme interesovanje za fudbalerom Stouka Stivenom Nzonzija pojačali su Sevilja i Monako. Potencijalni rat za odličnim fudbalerom je i zvanično počeo.

 

16:27 BEŠIKTAŠ ZA 4M DOVEO NEMCA

 

Reprezentativac Nemačke Andres Bek i pored ugovora da 2017. sa Hofenhajmom odlazi u Istanbul. Za 4 miliona evra je prešao u Bešiktaš i biće saigrač Duška Tošića.

 

16:09 MIHA: El ŠARAVIJA U VEZNI RED

 

Novi trener Milana je već najavio neke eksperimente u novoj sezoni: El Šaravi će igrati u veznom redu. Meneza vidim kao plejmejkera, Ćerći je drugi napadač.

 

15:56 INTER KUPIO U ŠPANIJI

 

Defanzivac Granade Žeison Muriljo potpisao je na 5 godina sa milanskim klubom Interom. Rođen je 1992. godine.

 

15:41 BALOTELI - NJUKASL

 

Ako je verovati treneru Stivu Meklarenu ništa od dolaska Marija Balotelija u tim "svraka". Definitivno.

 

Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

 

15:30 ČELSIJEV HRVAT JE NOVI MONAKOV FALKAO

 

Kao zamena Radamelu Falkau koji će naredne sezone biti igrač Čelsija, put Kneževine iz Londona krenuo je mladi vezista Mario Pašalić. Takođe, na godinu dana.

 

 

14:58 - POTVRDA: FALKAO U ČELSIJU

 

 

14:44 - LEGENDA SA ISLANDA SE NE PREDAJE

 

Čuveni Ejdur Gudjonsen još ne planira da završi karijeru. On se posle godina provedenih u Evropi, seli u kineski Šiđiažuang Ever Brajton.

 

14:34 - I ČELSI DOVEO KLINCA

 

I "plavci" su poput Liverpula danas potpisali profesionalni ugovor sa jednim tinejdžerom. U pitanju je Hjubert Adamčik koji je prošle godine stigao na "Stamford bridž" iz poljskog Zaviše Bidgošća, a sada je postao profesionalac.

 

 

14:12 - LIVERPUL UZEO BARSINO DETE

 

Jedan od najnovijih izdanaka "La Masije" karijeru nastavlja na "Enfildu". Bobi Adekanje (16) je potpisao ugovor sa Liverpulom na tri godine, a u rodnoj zemlji ga nazivaju novim Robenom.

 

13:55 - MIHAJLOVIĆ PREDSTAVLJEN U MILANU

 

Siniša Mihajlović je od danas zvanično trener Milana. Srpski stručnjak je promovisan u šefa stručnog štaba "rosonera", a vlasnik Silvio Berluskoni mu je zahtevao da mora vratiti klub u Ligu šampiona.

 

13:36 - SUPRUGA DE HEE HOĆE U MADRID

 

Izgleda da od žena zavisi razmena između Reala i Junajteda. Dok Ramosova majka tvrdi da njen sin se neće seliti na Ostrvo, dotle supruga Davida de Hee, Edurne Garsija, ubeđuje svog muža da se vrate u Madrid, jer joj ne prija život u Mančesteru.

 

13:21 - RAMOSOVA MAJKA RUŠI NADE "ĐAVOLA"

 

Čitava Evropa bruji o transferu Serhija Ramosa u Mančester junajted, a najbolju informaciju o tome ima sigurno njegova majka, Paki Garsija, koja tvrdi da njen sin neće otići u Englesku.

 

13:07 - ŠOKANTNI PREOKRET

 

Foto: AP/Tanjug

Foto: AP/Tanjug

 

Ako je za verovati španskom "Asu", u slučaju Arde Turana se dogodio šokantni preokret. Posle povezivanja sa Čelsijem, pisanja o potpisivanju ugovora sa Barselonom, sada se šuška da je sve dogovorio sa Mančester junajtedom koji će Atletiku platiti 29 miliona funti.

 

12:47 - MIKEL ARTETA OSTAJE U ARSENALU

 

Španski vezista produžio je vernost "tobdžijama" na još godinu dana, tako da će i sledeće sezone nositi dres Arsenala.

 

12:24 - SITI PARAMA POKUŠAVA DA PRIVUČE PRVO POJAČANJE

 

Mančester Siti je vrlo zainteresovan za kapitena Aston Vile Fabijana Delfa. "Građani" nikoga nisu kupili ovog leta, a Manuelu Pelegriniju se sviđa stil igre engleskog reprezentativca. On je spreman da ponudi Vili 8 miliona funti za njega, a kako bi ga privoleo da dođe na "Etihad" daje mu platu od 100.000 funti nedeljno.

 

12:08 - POTERA ZA MITROVIĆEM

 

Foto: AP/Tanjug

Foto: AP/Tanjug

 

Možda najtraženiji napadač u Evropi u ovom trenutku je Aleksandar Mitrović. Posle Porta, Benfike, Njukasla, Svonsija, Borusije Dortmund, Arsenala sada je u red za njegov potpis stala i Roma. Rimljani žele prvo da se oslobode Matije Destra, a onda da odmah uđu u pregovore sa Anderlehtom oko transfera srpskog reprezentativca.

 

11:49 - JUNAJTED JE BAŠ AKTIVAN

 

Vredno radi Luj van Gal na dovođenju novih pojačanja, a sada mu je za oko zapao i desni bek Evertona Šejmus Kolman za koga je Holanđanin spreman da uz novac da i štopera Džonija Evansa.

 

 

11:35 - JUVENTUS BI DA OČERUPA ČELSI

 

U Tori nu bi hteli da urade "plavcima" ono što su upravo oni radili mnogim evropskim klubovima, potpuno ih očerupaju. Masimilijano Alegri je navodno stavio tri imena koja su prioriteti tokom ovog prelaznog roka i sva trojica igraju u Čelsiju - Oskar, Vilijan i Mohamed Salah koji je odbio da pređe u Fiorentinu, iako je prethodno prošao lekarske preglede.

 

11:04 - INTER PRAVI HRVATSKU KOLONIJU

 

Mateo Kovačić i Marcelo Brozović bi mogli uskoro da dobiju društvo u redovima "neroazura", pošto je milanski tim zainteresovan za igrača Volfzburga Ivana Perišića. Nemački "Bild" piše da je Manćini spreman za hrvatskog reprezentativca da plati 15 miliona evra i da su već uspostavljeni prvi kontakti.

 

10:48 - IZGUBIO JE FINALE LIGE EVROPE, ALI JE SADA U POBEDNIČKOM TIMU

 

Ukrajinski fudbaler Jevgen Konopljanka nalazi se na medicinskim pregledima u Sevilji. Igrač koji je i minulih prelaznih rokova bio u centru pažnje evropskih klubova, blistao je prethodne sezone u dresu Dnjepra sa kojim je dogurao do finala Lige Evrope gde je poražen od svog budućeg kluba. Ekipa iz Andaluzije je potvdila da je postigla dogovor sa fudbalerom, ali ne i sa njegovim klubom, mada se očekuje da sve bude ubrzo utanačeno.

 

 

 

10:24 - I JUNAJTED PAZARI U SAUTEMPTONU

 

Do sada je uglavnom Liverpul bio taj koji je kupovao igrače Sautemptona, a sada se kupovini priključio i njihov rival Mančester junajted. "Crveni đavoli" su ponudili 2o miliona funti za Morgana Šniderlina, što je pet miliona manje od sume koju traže "sveci", ali ipak ona još nije odbijena.

 

10:13 - PODOLSKI U GALATASARAJU

 

Foto: AP/Tanjug

Foto: AP/Tanjug

 

Evo i jednog završenog transfera ovog jutra. Lukaš Podolski je napustio Arsenal i potpisao trogodišnji ugovor sa Galatasarajom koji je za njega iskeširao 4 miliona evra. Nemački reprezentativac je bio višak na "Emirejtsu", a nije se najbolje snašao ni na pozajmici u Interu, tako da je odlazak u istanbul bio neminovan.

 

10:02 - BENITEZ NAŠAO ZAMENU ZA RAMOSA

 

Za početak radnog dana, evo i najsvežije vesti koja glasi da je Serhio Ramos sve bliži odlasku iz Reala i prelasku u Mančester junajted, ali ni u Madridu ne sede skrštenih ruku i čekaju da jedan od stubova odbrane napusti klub, već su se dali u potragu za njegovom zamenom. Izbor je pao na štopera Bajerna Mehdija Benatiju, a očekuje se da će "kraljevski klub" morati da plati više od 30 miliona evra, koliko su dali Bavarci Romi za njega.

 

Transferi, tračevi

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA