KSS želi više stranaca u ligi, Ivković izričito protiv!

Na Skupštini KSS jedan od predloga bio je i da se juniorskim timovima dozvoli da imaju dva stranca do 18 godina, što bi bilo pogubno za srpsku košarku

  • 3

Košarkaški savez Srbije održao je Sednicu Skupštine na kojoj je jedan od predloga bio da se poveća kvota stranaca u domaćim takmičenjima sa četiri na šest.

Tačnije, četvorica bi bili stranci, a dvojica igrači koji imaju naš pasoš, ali ne i košarkaško državljanstvo, poput Borisa Savovića, Ratka Varde...

Takođe, predloženo je i da klubovima bude dozvoljeno da u mlađim kategorijama registruju po dvojicu stranaca, igrača do 18 godina starosti.

Nijedna odluka nije doneta niti je bilo izjašnjavanja oko predloga, jer je bilo samo 17 članova Skupštine od 31, pa je jedva postojao kvorum.

Ipak, selektor Dušan Ivković, koji je prisustvovao sednici, istakao je  da je protivnik povećanja broja stranaca u našim klubovima, posebno kod juniora.

- Ja sam izričito protiv tog predloga. Ovo što imamo u seniorskoj košarci zaživelo bi među juniorima i mi praktično ne bismo imali gde da damo prostor našim mladim igračima, koji imaju neosporan talenat - rekao je Ivković.

Selektor Srbije se zatim zapitao kakav to profil igrača srpska košarka želi, istakavši da treneri više nemaju hrabrosti da puste mlade igrače u igru.

- Naši kadeti i juniori imaju talenat, ali se sa njima dešava nešto između 18. i 20. godine. Vrlo malo klubova ima poverenje u mlade igrače i treneri nemaju hrabrosti da im daju šansu. Zato i imamo sve manje igrača koji imaju liderske uloge u Evropi ili NBA - rekao je Ivković.

(Telegraf.rs / Mondo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Makarije

    28. avgust 2013 | 17:29

    Slušajte Dudu, možda nešto i naučite, a ne samo pare pare pare

  • Draža Mihajlović

    28. avgust 2013 | 17:18

    Kad vidim Đilasa znam da će u košarci biti sigurno gore. Kad vidim Dudu to je nada da će biti bolje.

  • Mirko

    29. avgust 2013 | 21:51

    Za juniore je u pravu, za seniore ne vidim da bi se tu išta promenilo, četvorica stranaca već igra, košarkaško državljanstvo je idiotizam, i stvarno je besmisleno da u našoj zemlji Srbe smatramo strancima! Kraj.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA