SEBASTIJAN KOU: Srbija će tek imati sjajne atletske rezultate!

Svetska atletska legenda oduševljena je organizacijom Evropskog prvenstva u krosu na Ušću i poručuje da će srpski atletičari tek nizati uspehe u vremenu koje dolazi

  • 1

Iz Beograda je poslata fantastična atletska slika. SPAR Evropsko prvenstvo u krosu održano u "Parku prijateljstva" na Ušću, na kom su srpski predstavnici osvojili dve medalje, impresioniralo je evropske i svetske atletske legende, među kojima je bio i proslavljeni šampion, lord Sebastijan Kou.

Britanac, koji obavlja funkciju potpredsednika Međunarodne atletske federacije, u razgovoru za Telegraf istakao je oduševljenje organizacijom prvenstva.

- Prvenstvo je fantastično organizovano, trke su bile fenomenalne. Šesnaest zemalja je osvajalo medalje, bilo je više učesnika nego ikad ranije. Sve je bilo fantastično, pa i vremenski uslovi - rekao je Kou za naš portal o najvećem atletskom događaju koji je Srbija organizovala.

Proslavljeni atletičar smatra da je Srbija oduvek imala dobre atletske rezultate, kao i da će ih u budućnosti postizati.

- Srpska atletika je veoma jaka. Istorijski, bila je jaka i u vreme kada sam ja trčao. Takmičio sam se s nekim od najboljih atletičara na svetu koji su bili iz Srbije. Vaša zemlja ima fantastične rezultate, posebno u krosu, a sad ima i dobru mladu generaciju. Za vas je najbolje bilo Svetsko prvenstvo u Moskvi ove godine - rekao je Kou, dodajući:

- Imate dobru priliku da na Evropskom prvenstvu u Cirihu napredujete baš na evropskom nivou, kao i na Svetskom prvenstvu u Pekingu 2015. godine. Pogotovo tada će mladi atletičari biti u prilici da se usavrše - naglasio je Kou.

Olimpijskog šampiona sudbina treći put šalje u prestonicu Srbije, a osim Evropskom prvenstvu, prisustvovaće i seminaru koji traje do 10. decembra.

- Prvi put sam došao pre mnogo godina kao student. Drugi put sam došao da se takmičim na Evropskom klupskom prvenstvu pri kraju moje karijere. Prilično dugo nisam bio i drago mi je da sam ovde, pogotovo jer učestvujem na kros kantri seminaru. Taj seminar je jako važan za razvoj evropskog krosa, pogotovo i zbog toga što želimo da involviramo veliki broj mladih ljudi u ovaj sport - zaključio je lord Sebastijan Kou.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(B. M. / M. M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA