GAS JE ČUDO: Nemci protiv NATO zbog Rusije!

Volfgang Šojble, nemački ministar finansija, izjavio je da veća izdvajanja za vojsku ili povećanje broja vojnika na istočnim granicama NATO-a mogu da dovedu do rasta političkih tenzija

  • 7

Nemački ministar finansija Volfgang Šojble upozorio je NATO da diskusije o većoj potrošnji za vojsku ili slanju vojnika u istočnu Evropu mogu da stvore nesporazume u odnosima sa Rusijom.

 

Šojble je za magazin "Špigl" rekao da veća izdvajanja za vojsku, ili povećanje broja vojnika na istočnim granicama NATO-a, može da dovede do rasta političkih tenzija, i da nema razloga za povećanje vojnih budžeta zbog krize u Ukrajini, prenosi Srna.

 

- Oko 90 odsto javnosti, ne samo u Nemačkoj i EU već i dalje, protumačiće taj korak kao pogoršanje situacije - rekao je Šojble.

 

On je dodao da se nada poboljšanju odnosa sa Rusijom. Šojble je istakao da povećanje budžeta za vojsku u ovom trenutku nije pametan potez. "To bi bilo potpuno suprotno od onoga što nam je potrebno", rekao je on.

 

Šojble je objasnio da zemlje treba da pokažu više osećaja prema činjenici da zbog svoje istorije i uloge u dva svetska rata Nemačka okleva da pribegne vojnoj sili.

 

Izdvajanje Nemačke za vojsku iznosilo je 1,4 odsto bruto društvenog proizvoda 2013. godine.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • V6

    25. maj 2014 | 15:31

    Tim nemcima treba da se zabrani stvaranje vojske

  • iznogud

    25. maj 2014 | 16:11

    i ja smatram da nema potrebe zbog toga sto saka lopova potkrada narod ukrajine i gura u rat da svi gomilaju oruzje.to je razumno ali ako nebudete kupovali oruzje onda americka industrija propada a to nesme da se desi...pa makar svi izginuli

  • Srb+

    25. maj 2014 | 17:36

    Tvrdo a??? Dolazi zima....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA