OBAMA PRETI PUTINU: Ako napadnete Ukrajinu, SAD će se umešati

Predsednik SAD je rekao da proruski aktivisti ne mogu da pariraju ukrajinskoj vojsci po snazi, ali ako bi došlo do invazije Rusije, to je očigledno sasvim druga stvar

  • 75

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država, Barak Obama, izjavio je da Ukrajini nije potrebna dodatna vojna pomoć da bi se suprotstavila proruskim aktivistima na istoku zemlje, ali da bi eventualna ruska invazija pokrenula "drugačiji set pitanja".

Obamina izjava usledila je nakon što je Rusija skoncentrisla oko 20.000 vojnika na granici sa Ukrajinom pa bi, kako navodi britanska novinska agenicija Rojters, mogla da izvrši invaziju na Ukrajinu, a kao izgovor navede humanitarnu katastrofu.

Na pitanje novinara da li SAD razmatraju slanje pomoći Ukrjaini, Obama je rekao da su SAD svesne da je ruska vojska mnogo veća od ukrajinske, pa se ne radi o tome da li je ukrajinskoj vojsci potrbno dodatno naoružanje.

Predsednik SAD je rekao da proruski aktivisti ne mogu da pariraju ukrajinskoj vojsci po snazi.

- Ali, ako bi došlo do invazije Rusije, to je očigledno sasvim druga stvar - istakao je Obama.

On je naveo da će SAD nastaviti da svakodnevno prate šta je Ukrajini potrebno da bi se odbranila od proruskih aktiivsta koje podržava Moskva.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bojan

    7. avgust 2014 | 15:08

    Nemojte biti naivni. Ovu je izjavu dao Obama, samo zato sto zna da Rusija nema nameru da napadne Ukrajinu. Pa posle kad se sve stisne, onda ce Majmun da kaze da se Putin uplasio. Izaziva majmun Mecku.

  • Nn

    7. avgust 2014 | 13:15

    Trazite ga trazite ameri....izgleda da cete naci vrlo brzo........

  • John

    7. avgust 2014 | 13:16

    Polako evropa ulazi u rat svojom slepom poslysnosti.Amerika opstaje na ratovima ali ovaj put neka nam je bog u pomoc.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA