SNP: Srbi, napustite parlament KiM!

- Potpisivanjem Briselskog sporazuma Srbi koji učestvuju u radu kosovskih institucija zloupotrebljeni su da daju legitimitet jednom teroristi kao što je Veselji koji je okrvavio ruke za vreme sukoba na Kosovu i Metohiji - naveo je predsednik SNP-a

  • 18

Predsednik Srpske narodne partije Nenad Popović zatražio je od srpskih poslanika u Skupštini Kosova da se povuku iz parlamenta.

Kao razlog za povlačenje Popović je naveo izabor Kadrija Veseljija, jednog od osnivača OVK i nekadašnjeg šefa Tajne službe Kosova za predsednika parlamenta.

Popović je ocenio da izbor Veseljija, "simbolički predstavlja ponovno ubijanje Srba na Kosovu i Metohiji".

Prema njegovim rečima, sada se jasno vidi koliko je "Briselski sporazum koji je nametnut od EU štetan i opasan za Srbiju".

- Potpisivanjem Briselskog sporazuma Srbi koji učestvuju u radu kosovskih institucija zloupotrebljeni su da daju legitimitet jednom teroristi kao što je Veselji koji je okrvavio ruke za vreme sukoba na Kosovu i Metohiji - naveo je predsednik SNP-a.

Popović je naveo da je "Kosovo lažna država izgrađena na ubijanju Srba i trgovini drogom i ljudskim organima".

- Umesto što svakodnevno deli lekcije Srbiji, EU sada mora da pokaže svoju privrženost pravu i pravdi i osudi izbor teroriste na mesto predsednika Skupštine Kosova - rekao je Popović.

Poslanici Srpske liste, njih devet, deo su vladajuće većine na Kosovu. Oni imaju mesto zamenika premijera i dva ministarstva. Za novog premijera Kosova danas je izabran predsednik DSK Isa Mustafa, dok je dosadašnji premijer Hašim Tači postao zamenik premijera i ministar spoljnih poslova.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Devetka

    9. decembar 2014 | 17:27

    U potpunosti se slazem sa covekom. I najvise mi se dopalo ovo poslednje sto je rekao. Zaista, dosta vise kritika i deljenja lekcija Srbiji od strane EU kao da smo mala deca pa ucimo da hodamo. Ako vec branite neku pravdu, onda je sad trenutak da odreaguju. Dokle cemo vise da budemo dezurni krivci za sve?!

  • Lelica

    9. decembar 2014 | 16:17

    Naši političari kao da ne prate medije, kao da ne znaju šta se dešava na Kosovu. Takav sam ja utisak stekla

  • Mikica Miki

    9. decembar 2014 | 16:16

    Srbima na Kosovuu poniženje za poniženjem

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA