JECAJI NA SAHRANI UBIJENE DOKTORKE: Putuj, Dušanka, sa zvezdama, jer njima pripadaš! (FOTO)

- Dukice moja, Dukice, gde mi ideš dete moje – jaukala je ožalošćena majka brišući suze, a Dušankine sestre su zavrištale kada je sanduk sa belim pokrovom spušten u raku

  • 10

Više stotina ljudi, uglavnom sa Kosova i Metohije, okupilo se danas na niškom Novom groblju i na poslednji počinak ispratilo doktorku Dušanku Andrejević koju je u ponedeljak ubio momak kojeg je ostavila.

 

Među ožalošćenima je bio i njen kolega sa posla Dejan. za koga je planirala da se uskoro uda. Međutim, niko od rođaka nije želeo da omogući novinarima da sa njim porazgovaraju.

 

- Ne dirajte ga, otkako Dušanke nema on više ne jede, ne pije, ne spava. Svi smo u strahu za njega, ne znamo kako će izdržati ovoliku tugu. Mnogo je voleo, nikad je neće preboleti – ovako je rodbina ubijene devojke reagovala na molbu novinara da im pokažu mladića kojeg je ubijena doktorica volela.

 

KO JE BILA UBIJENA SRPSKA DOKTORKA: Celo Kosovo plače za ovim anđelom!

 

Najteže je bilo majci Radmili, ocu Ratomiru i Dušankinim sestrima. Njih četiri i majka nisu prestajale da nariču.

 

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

 

- Dukice moja, Dukice, gde mi ideš dete moje – jaukala je ožalošćena majka brišući suze, a Dušankine sestre su zavrištale kada je sanduk sa belim pokrovom spušten u raku.

 

KRVAVA OSVETA BIVŠEG DEČKA: Doktorku iz Zubinog Potoka ubio pred policajcima!

 

Posmrtno slovo tragično stradaloj devojci održao je direktor Zdravstvenog centra u Mitrovici Milan Ivanović.

 

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

 

-  Ne postoje reči kojima bi opisali njenu dobrotu i tugu koju sada osećamo. Njeno delo nas obavezuje da sada kada je zauvek ispraćamo ipak podsetimo da je bila sjajan student, divan lekar, dobra devojka i veliki čovek. Imala je saosećanja za svakog pacijenta, odlazila je i na mesta u neprijateljskom orkuženju, nikada nije izneverila one kojima je bila potrebna. Otišla je na nebeski put, među anđele, gde će naći sreću i mir za svoje nemire, putuj Dušanka sa zvezdama, jer njima pripadaš, čovek umire dva puta, drugi put kada ga zaborave. Zato mogu da kažem  - Dušanka hvala ti na postojanju i na tome što si deo svog kratkog života podelila sa nama- rekao je Ivanović.

 

PRETILI IM HAPŠENJEM: Nakon ubistva doktorke u Zubinom Potoku, kosovska policija maltretirala lekare!

 

On je naglasio da je Dušankinoj smrti kumovao i neefikasan rad kosovskih institucija koje nisu uradile ništa da ljudima koji su ostali na Kosovu obezbede sigurne uslove za život.

 

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

 

Inače, komemorativnom skupom u Zdravstvenom centru Kosovska Mitrovica oprostili su se od svoje tragično nastradale koleginice dr Dušanke Andrejević svi zaposleni u ovoj ustanovi.

 

O njenom kratkom i nasilno prekinutom životu u prisustvu predstavnika lokalne samouprave, kumova i prijatelja govorili su zamenik direktora Doma zdravlja u Zubinom Potoku Borivoje Jakšić gde je dr Dušanka radila i direktor Zdravstvenog centra Kosovska Mitrovica dr Milan Ivanović.

 

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

 

-Teško je govoriti posle jedne ovako tragične sudbine, naše koleginice koja je do juče bila sa nama delila dobro i zlo, radost i tugu, ali na žalost sudbina je tako htela. Iako nije bila rodjena Kolašinka, vrlo brzo se prilagodila našim prilikama, odnosno neprilikama u onom Kolašinskom bespuću snalazila se i stizala do svake kuće i savkog pacijenta. Nije se štedela na poslu, bila je odana, posvećena poslu, radna, savesna i odgovorna, izuzetno cenjena ne samo u Domu zdravlja, tužni smo što je ispraćamo prerano i razočarani nad njenom tragičnom sudbinom. Ostaje nam da se sećamo i da je nikada ne zaboravimo – rekao je Borivoje Jakšić zamenik direktora Doma Zdravlja Zubin Potok.

 

Dr Milan Ivanović je rekao da se od Dušanke "opraštamo se sa osećanjem tuge i gneva prema ovom sumanutom zločincu, koga je ovaj prostor i ova kvazi država izrodila, da osećanjem revolta prema institucijama, koje su stvorile nasilje, ovaj prostor organizovanog kriminala, gde su ugušena sva ljudska prava pa i pravo na život".

 

(D. R. / S. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mile

    11. mart 2015 | 18:52

    samo da da bog da ga osude 40 godina i da ga smeste u siptarski zatvor pa da ga oni srede na svoj nacin.

  • Maja

    11. mart 2015 | 19:04

    Pocivaj u miru

  • gagi

    11. mart 2015 | 19:22

    Citam ubio pred policijom.Sto ga ta policija prvo nije pretresla i oruzje oduzela?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA