ZLOUPOTREBILI OVLAŠĆENJA: Otac, ćerka i saradnik uzeli više od 12 miliona dinara nelegalnom prodajom lokala!

D.P. je aprila 2010. godine, neposredno pre otvaranja stečajnog postupka nad firmom "Farmahem" po bagatelnoj ceni prodao osam lokala u robnoj kući u Sokobanji firmi svoje ćerke, kako bi sprečio da ih preuzmu njegovi poverioci

  • 0

Niška policija uhapsila je D.P. (51) iz Niša, bivše odgovorno lice preduzeća "Farmahem", njegovu ćerku, bivšeg rukovidoca firme "Nais hem" i njihovog saradnika M.P. (29) zbog sumnje da su izvršili krivično delo zloupotrebe ovlašćenja u privredi – saopštila je Informativna služba PU Niš.

D.P. je aprila 2010. godine, neposredno pre otvaranja stečajnog postupka nad firmom "Farmahem" po bagatelnoj ceni prodao osam lokala u robnoj kući u Sokobanji firmi svoje ćerke, kako bi sprečio da ih preuzmu njegovi poverioci. Prodaja je izvršena iako je rešenjem trgovinskog suda zabranjeno raspolaganje imovinom i novcem preduzeća "Farmahem" u stečaju.

Kako navodi policija, I.P. i M.P. su te lokale, preprodali iako su znali da su oni deo stečajne mase i na taj način pribavili imovinsku korist od 12.2 miliona dinara. Kada je otvoren stečaj, upravnik je primetio da su ti lokali izvučeni iz stečajne mase i pokrenuo postupak za njihovo vraćanje, pa su na taj način oštećeni kupci lokala.

Svo troje osumnjičenih je zadržano do 48 sati nakon čega će biti sprovedeni nadležnom tužilaštvu.

(D. R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA