HAOS U EGIPTU: Eksplodirao automobil-bomba, 22 ljudi povređeno!

U atentatu u Kairu ranjeno je šest policajaca

  • 0

Ranjene najmanje 22 osobe, od čega šest policajaca u eksploziji automobila-bombe u sredu uveče u Kairu, objavili su iz Ministarstva unutrašnjih poslova u Egiptu.

U KAIRU OTET HRVAT: Izvukli ga iz automobila dok je išao na posao!

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Napad auto-bombom na policijsku stanicu dogodio se u vreme velikih obračuna egipatskih snaga sigurnosti sa pripadnicima terorističke skupine Islamske države. Napad se dogodio u severnom delu Kaira, a novinar francuske agencije AFP čuo je vrlo snažnu eksploziju.

RAZNELI GA BOMBOM: Ubijen egipatski državni tužilac (FOTO) (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Nepoznati muškarac je zaustavio automobil ispred zgrade, izašao iz njega i popeo se na potocikl kojim se udaljio, a zatim je automobil eksplodirao, piše u saopštenju ministarstva unutrašnjih poslova u Egiptu.

Niko nije preuzeo odgovornost za napad, ali Pokrajina Sinad, egipatski ogranak IS-a, redovno napada policiju i vojsku. Vojska je 3. jula uhapsila islamističkog predsednika Muhameda Mursija. Od tada su u sukobima i napadima ubijene stotine vojnika i policajaca.

 Od sada Telegraf pratite i na Vajberu!

(Telegraf.rs/Jutarnji.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA