Vernici danas slave SVECA kojeg je BOG PRETVORIO U PAHULJE SNEGA!

Predanje kaže da se Merkuriju na bojnom polju jednom prilikom javio Arhangel Mihail koji mu je preneo da mu je Bog poručio da će na bojnom polju ostvarivati samo pobede

  • 3

Pravoslavni vernici danas slave Svetog velikomučenika Merkurija, rimskog vojvodu sa područja današnje Jermenije koji se proslavio u ratovima protiv Varvara.

Ovaj svetac se POKAJAO ZBOG VENČANJA i POBEGAO OD ŽENE, a potom 50 GODINA NIJE PROGOVORIO NI REČ!

Titulu vojvode Merkuriju je dodelio lično car Trajan zbog izuzetnih zasluga na bojnom polju.

OVO DANAS NIKAKO NEMOJTE DA RADITE: Vernici slave SVETOG NESTORA!

Predanje kaže da se Merkuriju na bojnom polju jednom prilikom javio Arhangel Mihail koji mu je preneo da mu je Bog poručio da će na bojnom polju ostvarivati samo pobede sve dok se bude tukao isključivo sa neprijateljima i dok bude štitio hrišćane i sve ostale nevine ljude.

Pravoslavci danas slave SVECA koji je RATOVAO i dobijao BITKE u ime SRBIJE!

Merkurije je obećao da će se tako i ponašati, te je ubrzo slavno porazio Varvare na istočnom frontu. Međutim, kada je car tražio od Merkurija da oda priznanje latinskoj boginji Artemidi, ovaj je to odbio objasnivši da je jedinom Bogu koji postoji dao obećanje koje ne sme da prekrši.

Foto: Wikipedia/Vissarion Foto: Wikipedia/Vissarion

Car je naredio da se Merkurije ubije, a predanje kaže da se njegovo telo, iako je bilo leto i vruće vreme, odmah po smrti pretvorilo u pahulje snega i rasulo po zemlji.

Merkurija je po legendi Bog namerno pretvorio u sneg kako bi mu omogućio da odleprša na sve četiri strane sveta, ali i u znak zahvalnosti što je po cenu života odlučio da se drži obećanja koje je dao.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • victoria

    7. decembar 2015 | 10:02

    Sta narod sve izmisli! Da je Bog porucio njemu da se bori i ubija neprijatelje hriscanstva, onda bi se i Isus i njegovi ucenici borili protiv Rimljana. To su tad neki i ocekivali, ali Isus niti je hteo da se bori niti da im bude kralj. Pravi hriscani ne uzimaju oruzje u ruke da bi ucestvovali u ratu zbog bilo kog razloga.

  • ☆☆☆

    7. decembar 2015 | 09:11

    Vecna mu slava!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA