Mislite da znate šta znači ZADNJA RUPA NA SVIRALI? E, pa POLA SRBIJE ne zna!

Idiom "zadnja rupa na svirali" je zamena za "devetu rupu na svirali", ali iako oni koji ih koriste misle da i jedan i drugi označavaju nešto nebitno, odnosno ono čemu niko ne pridaje značaj, istina je sasvim drugačija

  • 8

Ukoliko ste za ono što je nevažno do sad govorili da je "poslednja rupa na svirali", pod hitno izbacite ovaj izraz iz upotrebe, jer on - ne znači ništa!

ZAŠTO SE KAŽE? Pao s KRUŠKE, ima PLAVU krv, došao mu je DAN D...

Idiom "zadnja rupa na svirali" je zamena za "devetu rupu na svirali", ali iako oni koji ih koriste misle da i jedan i drugi označavaju nešto nebitno, čemu niko ne pridaje značaj, istina je sasvim drugačija.

KALAŠTURA: Da li znate šta to znači? Pola Srbije ne zna!

Za razliku od "poslednje rupe na svirali", koja je podjednako važna kao i bilo koja druga, jer se zahvaljujući njoj sviraju određeni tonovi, ono što je bespotrebno se s razlogom može nazvati "devetom rupom na svirali" jer - ona ne postoji!

Evo zašto se kaže da neko IMA PUTERA NA GLAVI!

Ilustracija iz 1888. godine za bajku "Frulaš iz Hamelna" koja ima uporište u legendi koja ima uporište u stvarnom istorijskom događaju s kraja 13. veka. Foto: Wikimedia Commons/Durova Ilustracija iz 1888. godine za bajku "Frulaš iz Hamelna" koja ima uporište u legendi koja ima uporište u stvarnom istorijskom događaju s kraja 13. veka. Foto: Wikimedia Commons/Durova

Svi koji se iole razumeju barem u izgled tradicionalnih instrumenata, znaju da svirala ima osam rupa.

Kako se kaže, LABUDOVI ILI LABUDI: Evo rešenja dileme koja muči POLA SRBIJE? (FOTO)

Zato, ako za nešto želite da kažete koliko ga smatrate suvišnim i želite da ga izjednačite s nečim nepostojećim, uporedite ga sa devetom, a ne poslednjom rupom na svirali.

Pozivamo vas da sa nama podelite u komentarima kojim biste izrazima ili jezičkim nedoumicama voleli da se Telegraf bavi ubuduće.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoran

    19. decembar 2015 | 21:17

    Jednom sam ženi kazao da je zadnja rupa na svirali,kad ona meni,i ti si zadna svirala na mojoj rupi.

  • Hahahhaa

    29. april 2018 | 12:20

    Zadnja znaci pozadi,iza. A ne poslednja. Svirala ima sest rupa napred, I jednu,sedmu, pozadi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA