Svetozar Marović u istom zatvoru sa sinom i rođenim bratom, a ne smeju da RAZGOVARAJU (FOTO)

Svetozar Marović nema posebnih zahteva u Istražnom zatvoru u Spužu i ima tretman kao i ostali pritvorenici bez obzira na visoke funkcije koje je pokrivao poslednjih godina

  • 19

U pritvorskoj jedinici podgoričkog zatvora Spuž istovremeno se nalaze predsednik Političkog saveta vladajuće DPS Svetozar Marović, kome je prošle sedmice određen pritvor do 30 dana zbog sumnje da je zloupotrebio položaj i da je učestvovao u malverzacijama u više slučajeva, zatim njegov sin Miloš i brat Dragan, ali oni zbog poštovanja zatvorskih pravila nemaju nikakvu komunikaciju, piše podgorička Pobjeda.

Svetozaru Maroviću određen pritvor do 30 dana!

Ovaj podgoriči dnevnik piše i da Marović stariji nema posebnih zahteva u Istražnom zatvoru u Spužu i ima tretman kao i ostali pritvorenici bez obzira na visoke funkcije koje je pokrivao poslednjih godina.

- Niti traži, niti ima specijalni tretman. Svestan je situacije u kojoj je trenutno. Sve ovo doživljava i prevazilazi na neki svoj način - kazao je Pobjedi Marovićev zastupnik, advokat Zdravko Begović.

Prema njegovim rečima, osim dobrog držanja koje je pokazao za vreme dosadašnjeg boravka na novoj adresi, Marović se može pohvaliti i korektnim odnosom ostalih pritvorenika prema njemu.

Kako je advokat Begovića pojasnio, unutar spuškog Istražnog zatvora postoje stroga pravila koja se moraju poštovati. „Marović ni jednim svojim gestom nije zahtevao ništa mimo toga. Njegovi dani teku kao i dani svakog drugog pritvorenika. Fokusiran je na čitanje knjiga“, objasnio je on.

Foto: E-Stock.us/Petar Jovanovic Foto: E-Stock.us/Petar Jovanovic

Begović navodi da Svetozar Marović nema komunikaciju sa bratom Draganom Marovićem koji se u Istražnom zatvoru nalazi od sredine avgusta.

Takođe, zbog poštovanja procedura istrage zabranjen mu je kontakt i sa sinom Milošem, koji je u petak sproveden iz Kliničkog centra Crne Gore u Spuž.

- Marović nema komunikaciju ni sa sinom ni sa bratom i to je jako kontrolisano. Sa druge strane, ni on sam nije tražio takvu komunikaciju znajući da je to protivno procedurama istrage, ali i pravilima uspostavljenim u ZIKS-u - kazao je Begović. On zaključuje da je Marović prihvatio situaciju u kojoj se našao dodajući da „nikome nije lako kada se nađe u situaciji u kojoj je trenutno Marović“.

Foto: e-stock.us/Petar Jovanović Foto: e-stock.us/Petar Jovanović

Marović se sumnjiči za zloupotrebu položaja u slučajevima TQ Plaza, Jaz i Prijevor gde je, prema nalazima iz istrage, šteta za budžet opštine Budva 11.400.000 evra, dok je njegov sin jedan od osumnjičenih u ,,aferi Prijevor“.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • travka

    21. decembar 2015 | 13:28

    Još fali Milo Dukanović

  • Dabo

    21. decembar 2015 | 14:09

    Ma ovo je rezirano kako Milo posteno, bogumi radi.Njima nista ne verujem.

  • Nikolas

    21. decembar 2015 | 12:03

    FAMILIJARNI SKUP MAROVICA U SPUZU -NO KAD CE MILO CAR SA FAMILIJOM DJUKANOVIC DA IM SE PRIDRUZI???!!!VJEROVATNO POSLE ULASKA GORE CRNE U NATO PUSTICE I NJEGA NIZ VODU !!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA