FORMIRANJE VLADE U HRVATSKOJ NEIZVESNO: EVO šta pokazuju izlazne ANKETE!

Puhovski kaže da je građanima najmanje važno ko od vodećih stranaka koliko mandata ima

  • 1

Prema prvim izlaznim anketama, uz manju izlaznost u odnosu na prošlu godinu, očekivano SDP, odnosno Narodna koalicija sa 58 mandata i HDZ sa 57 mandata, su izjednačeni, a najveće iznenađenje je Živi zid sa sedam mandata.

PARLAMENTARNI IZBORI U HRVATSKOJ: Zatvorena birališta, preliminarni rezultati u ponoć!

Most nezavisnih lista Bože Petrova ima 11 mandata, za osam manje od novembarskih izbora.

Vođstvo Narodne koalicije okupljene oko SDP - a Zorana Milanovića ne znači da će ta politička opcija moci da formira vladu.

Ipak, u svim izbornim štabovima je atmosfera živa, ali veoma uzdržana.

Lider HDZ - a stigao je u centralu HDZ neposredno nakon zatvaranja izbornih mesta, vidno raspoložen, ali, kako je rekao, bez komentara.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Na petom mestu je Istarski demokratski savez sa četiri mandata, zatim stranka gradonačelnika Milana Bandića sa dva, a sledi je HDSSB Branimira Glavaša sa jednim mandatom.

Profesor Žarko Puhovski smatra da je SDP prošao bolje nego što se očekivalo i ne veruje da će se tu nešto bitno promeniti, ali i napominje da ima dosta “visećih mandata”, što ukazuje da se ništa konkretno ne može znati dok se svi glasovi ne prebroje.

Puhovski kaže i da je građanima najmanje važno ko od vodećih stranaka koliko mandata ima, već kakva će koalicija formirati vladu, a ne isključuje ni ponavljanje izbora.

Prve izlazne ankete po zatvaranju birališta na prevremenim parlamentarnim izborima u Hrvatskoj ukazuju da neće biti jasnog pobednika, što bi moglo da produži političku neizvesnost u najmlađoj članici Evropske unije.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BiH

    11. septembar 2016 | 21:35

    Cudno glasanje sa grafitnom olovkom kako pisu novine, stali ce i dali ce gumice imati posla , ce vidimo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA