≫ 

STEFANOVIĆ: Uhapšeno na desetine ljudi zbog šverca kokaina (VIDEO)

Nakon 13 meseci istrage, sprovedena je akcija hapšenja u nekoliko gradova Srbije

  • 39

U akciji srpske i nemačke policije, uhapšeno je 30 osoba, koje policija sumnjiči za umešanost u šverc 303 kilograma kokaina, vrednosti 20 miliona evra, saopštio je ministar Nebojša Stefanović.

SRPSKI SPECIJALCI UPALI U JAZBINE OKORELIH MAFIJAŠA: Pogledajte kako su ih izvlačili iz kreveta i HAPSILI (VIDEO)

Nakon 13 meseci istrage, sprovedena je akcija hapšenja u nekoliko gradova Srbije. Jedan deo uhapšenih živeo je na teritoriji Nemačke i zbog toga je bila neophodna saradnja sa njihovom policijom.

- Ovim je zadat ozbiljan udarac organizovanim kartelima - rekao je ministar.

Srpski carinici prišli automobilu zbog rutinske kontrole: Kada su otvorili HAUBU, ZANEMELI su od šoka (VIDEO)

On je dodao da je zaplenjeno 303 kilograma kokaina, kanabisa, 106 kilograma hašiša, a otkriveno je 107 laboratorija za narkotike. Ukupna vrednost droge je, kako je istakao 20 miliona evra.

„Vođa ove organizovane kriminalne grupe J.J. (83) iz Beograda, koji je i vođa navijača jednog od fudbalskih klubova u Beogradu, uhapšen je danas zajedno sa još tri osobe M.P. (1992), D.S. (1984) i J.V. (1976).“, rekao je Stefanović i dodao da su uhapšena i dva kurira te kriminalne grupe koja su nosili dva kilograma kokain, pet kilograma ekstazija i četiri kilograma amfetamina.

Stefanović dodaje da je tokom ove akcije zaplenjena i veća količina oružja.

Uhapšena su i dvojica kurira koji su nosili više kilograma različitih narkotika. Njima je droga zaplenjena na teritoriji Srbije i Mađarske.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Samo u Beogradu je uhapšeno više od 200 lica, od subote kada je krenula akcija "Cunami".

U odvojenoj policijskoj akciji koja je izvedena u nekoliko gradova Srbije, privedeno je još 123 osobe, a za osam se traga. Oni su osumnjičeni za organizovani kriminal, ubistvo, trgovinu ljudima, tešku krađu, silovanje. Danas je u okviru te akcije zaplenjeno 176 kilograma marihuane, 450 stabljika kanabisa, tablete, tri pištolja, automatska puška i municija.

Foto: MUP Srbije Foto: MUP Srbije

U akciji, koja je, kako je naveo, sprovedena u Beogradu, Pančečvu, Subotici, Kikindi, Zrenjaninu, Šapcu, Valjevu, Smederevu, Boru, Kragujevcu, Kraljevu, Užicu, Čačku, Jagodni, Zaječaru, Pirotu, Leskovcu i Vranju, uhapšeni se terete za pokušaj ubistva, proizvodnju i krijumčarenje narkotika, trgovinu ljudima, krijumčarenje ljudi, silovanja, ugrožavanja sigurnosti, teške krađe, neovlašćenog držanja oružja...

Stefanović je izdvojio hapšenje 11 osoba osumnjičenih da su tokom 2015 i 2016. godine iz rudarskog basena „Kolubara“, ukrali 89.120 litara evro dizela, čime su naneli štetu tom preduzćeu od višu od 11,5 miliona dinara.

Foto: MUP Srbije Foto: MUP Srbije

Ukazavši da je u ovom slučaju za dve osobe raspisana potraga, Stefanović je naveo da su svi uhapšenih, sem jednog zaposleni su u Rudarskom basenu „Kolubara“.

Ministar je dodao da je policija u Šapcu uhapsila G.S. (1992), osumnjičenog da je počinio krivično delo silovanja nad četrnaestogodišnjim detetom, kao i D. G.(1995) iz Bogatića koji se sumnjiči da je maloletnu šesnaestogodišnjakinju zaključao u svojoj kući i seksualno i radno je eksploatisao.

Foto: MUP Srbije Foto: MUP Srbije

„Postoje osnovi sumnje da je D. G., uz primenu sile i pretnji, maloletnicu podvodio po lokalnim kafanama i naplaćivao seksualne usluge“, kazao je Stefanović i dodao da je u

istoj akciji uhapšen i V. N. iz Bogatića koji je istu maloletnicu silovao na lokalnom groblju.

Policija je u Beogradu, kako je naveo Stefanović, uhapsila Z. Ž., osumnjičenog da je učestvovao u obračunu najavičkih grupa u Železniku oko prevlasti na tržištu narkotika.

Osumnjičeni se tereti da je tokom aprila ove godine pucao i ranio oštećenog U. V., kao i da je tokom juna ove godine napao S. M. i naneo mu ubodnu ranu nožem, rekao je Stefanović.

Foto: MUP Srbije Foto: MUP Srbije

Ministar policije je izdvojio i hapšenje B. S. i N. Z. iz Kragujevca osumnjičene da su pripremali likvidaciju dvojice braće iz Kragujevca, čime je sprečeno izvršenje ovog krivičnog dela.

Sektor unutrašnje kontrole, kako je rekao, priveo je devet policijskih službenika osumnjičenih da su zloupotrebom službenog položaj u budžet Republike Srbije uplaćivali manja novčana sredstva od predviđenih za registraciju putničkih i teretnih vozila.

- Na ovaj način naneli su štetu građanima Republike Srbije u iznosu od preko 1,7 miliona dinara - precizirao je ministar policije.

Foto: MUP Srbije Foto: MUP Srbije

Stefanović je ukazao da je u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminala, uhapšeno 15 članova organizovane kriminalne grupe, osumnjičene da su prevarama u osiguranju, pribavili protivpravnu imovinsku korist višu od 15 miliona dinara.

Ministar je objasnio da je kriminalna grupa uz pomoć falsifikovane poslovne dokumentacije registrovala nepostojeća ili havarisana vozila, montirala registarske tablice i nalepnice i tako pripremljena vozila kasko osiguravala.

Potom su, kako je naveo, ta vozila lažno prijavljivali kao ukradena i tražili odštetu od osiguravajućih društava.

Foto: MUP Srbije Foto: MUP Srbije

Stefanović je dodao da su u nastavku akcije „Armagedon“ uhapšene četiri osobe osumnjičene da su zloupotrebljavali i iskorišćavali maloletna lica na internetu.

- Policija će nastaviti još jaču i intenzivniju borbu protiv kriminala. Niko više ne zna kada će se akcije odigrati i niko ne može da kaže da je zna da će se akacije sprovedene u prethodna četiri dana dogoditi brzo jedna za drugom, kao što niko ne zna ni kada će biti naredna akcija. To će znati samo policija i tužilaštvo - istakao je Stefanović.

Foto: MUP Srbije Foto: MUP Srbije

Ministar je naglasio da je borba protiv korupcije i kriminala prioritet Republike Srbije

- Policija će svoj deo obaviti časno i pošteno i pokazati da kriminal neće biti tolerisan u Srbiji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Banjo

    13. septembar 2016 | 11:32

    Mene jedno interesuje zbog cega nisu sprovedene akcije u bujanovcu, presevu, velikom trnovcu i novom pazaru, i zbog cega policija tamo nesme da sprovodi akcije,

  • kire

    13. septembar 2016 | 10:27

    Koliko uhapsiste do sada a svi na slobodi

  • Mišo

    13. septembar 2016 | 11:45

    Da mi sačekamo, blago nama hoće li iko biti pravosnažno osuđen, pa se onda hvalite!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA