PRVI INTERVJU RADOVANA KARADŽIĆA POSLE PRESUDE: Žao mi je što sam kočio vojsku RS i što sam verovao strancima!

- Jedina greška koju sam napravio ticala se naše vojske. Stalno sam ih kočio, zato što sam verovao strancima i drugoj propagandi. Tako sam ih sprečio da postignu još više na bojnom polju - rekao je, između ostalog Karadžić

  • 31

Haški osuđenik Radovan Karadžić dao je prvi intervju nakon što je u martu u Haškom tribunalu osuđen na 40 godina zatvora.

KARADŽIĆ PORUČIO IZ HAGA: Kad izađem iz zatvora, ulazim u posao s kanabisom!

Karadžić je u intervjuu za nemački list Zeit izjavio da je za njega i ostale zatvorenike humor "najbolji način da izraze brigu i agresiju, ali i da ih izbace iz sebe", prenosi Biltd, piše na sajtu nezavisne.com.

- Zbog toga se stalno smejemo - rekao je Karadžić.

Osim toga, u slobodno vreme se često moli, svira frulu, igra tenis i fudbal.

- Znam da me srpski narod pamti kao požrtvovanog i odgovornog državnog službenika. Jedina greška koju sam napravio ticala se naše vojske. Stalno sam ih kočio, zato što sam verovao strancima i drugoj propagandi. Tako sam ih sprečio da postignu još više na bojnom polju - rekao je Karadžić novinarima.

Radovan Karadžić osuđen je u martu 2016. godine na 40 godina zatvora u Hagu. U vreme izdržavanja kazne biće uračunato i vreme koje je proveo u pritvoru, odnosno od 2008. godine. Haški tribunal proglasio ga je krivim za genocid nad muslimanskim stanovništvom u Srebrenici, zločine u Sarajevu, uzimanje talaca pripadnika UN i drugih organizacija, dok je oslobođen za genocid u sedam opština, odnosno Bratunac, Foča, Ključ, Prijedor, Sanski Most, Vlasenica, Zvornik .

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jušić

    15. septembar 2016 | 12:47

    Ovaj je za ludnicu umjesto da se kaje on žali što više ljudi nije pobio

  • MR

    15. septembar 2016 | 18:46

    U povjesti zabilježen kao zločinac, i to bi uglavnom bilo to.

  • ,Sumadinac

    15. septembar 2016 | 23:55

    Ziveo Radovan

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA