≫ 

Mišel Obama izjavila da se Amerika sa Trampom oseća beznadežno, ali joj je Donald odbrusio u svom stilu!

Zarekao se da će otvoriti nova radna mesta, popraviti infrastrukturu, smanjiti poresku stopu za biznise na 15 odsto, revidirati trgovinske sporazume i uvesti "ekstremno proveravanje" imigranata koji ulaze u SAD

  • 22

Novoizabrani američki predsednik Donald Tramp odbacio je ocenu prve dame Mišel Obama da su ovogodišnji izbori doveli do toga da se politički podeljena zemlja "oseća beznadežno", i poručio da SAD imaju "ogromnu nadu... obećanje i... potencijal".

 

CNN opleo po Trampu: Nepredvidiv je, on okreće spoljnu poltiku naglavačke!

 

"Bićemo toliko uspešni kao zemlja ponovo", rekao je Tramp na skupu u Mobilu, u Alabami, i dodao: "Bićemo izvanredni".

 

Tramp je pohvalio predsednika Obamu i prvu damu zbog načina na koji su ga primili u Beloj kući, posle pobede na izborima, ali je reagujući na komentar Mišel Obame, kazao da "mora da je prva dama govorila o prošlosti".

 

Foto-montaža: Tanjug/AP, pixabay.com

Foto-montaža: Tanjug/AP, pixabay.com

 

Mobil je bio poslednja stanica Trampove takozvane "turneje zahvalnosti", a novoizabrani predsednik je pored prisećanja kako je stigao do pobede na prošlomesečnim izborima, ponovio neka od obećanja iz kampanje - da će izgraditi zid na granici s Meksikom i obnoviti američku vojsku, koju je opisao kao veoma oslabljenu.

 

Zarekao se da će otvoriti nova radna mesta, popraviti infrastrukturu, smanjiti poresku stopu za biznise na 15 odsto, revidirati trgovinske sporazume i uvesti "ekstremno proveravanje" imigranata koji ulaze u SAD, preneo je Glas Amerike.

 

Iz Alabame, Tramp je otputovao na Floridu, gde će sa porodicom provesti period oko božićnih praznika, ali i održavati sastanke u vezi sa popunjavanjem položaja u svojoj administraciji.

 

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Putin R.S

    19. decembar 2016 | 01:18

    Pakuj prnje i mars iz bele kuce.

  • Sudija

    19. decembar 2016 | 03:47

    Amerika je beznadezna od Obamine vladavine. Ratuju u Avganistanu gotovo deceniju bez ikakvog uspjeha.

  • Kan tengri

    19. decembar 2016 | 08:25

    Ne razumem ovakve izjave. Zeno ti si manjina, oni koji se osecaju beznadezno su manjina! Vecina je na izborima izabtala trampa!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA