OBAMA, POČIVAJ U MIRU: Medvedev odgovorio na američke sankcije Rusiji

Ruski premijer oglasio se na Tviteru povodom američkih sankcija Rusiji

  • 21

Ruski premijer Dmitrij Medvedev izrazio je danas žaljenje što odlazeća administracija američkog predsednika Baraka Obame okončava mandat sa "antiruskom agonijom".

OGLASIO SE TRAMP POVODOM UVOĐENJA SANKCIJA RUSIJI: Vreme je da naša zemlja krene dalje

Medvedev je to objavio na Tviteru, a poruku je završio epitafom "R.I.P. (počivaj u miru)", prenela je agencija Tas s.

- Veoma je tužno što Obamina administracija, koja je započela mandat naporima da obnovi saradnju, završava mandat antiruskom agonijom. R.I.P. - naveo je Medvedev u tvitu.

SAD su juče kao odgovor na navodno mešanje Rusije u predsedničke izbore u Americi uvele niz oštrih sankcija Moskvi koje uključuju proterivanje 35 ruskih diplomata i zatvaranje dva objekta.

- Naredio sam preduzimanje više akcija kao odgovor na agresivno zastrašivanje ruske vlade prema američkim zvaničnicima i sajber operacije čija meta su bili američki izbori - rekao je američki predsednik Barak Obama, prenosi AFP.

Ove akcije, kako je naveo, nisu ceo odgovor SAD na "agresivne aktivnosti Rusije", prenosi Rojters.

- Nastavićemo da preduzimamo različite akcije u vreme i mesto koje izaberemo, a neke od njih neće biti objavljene - dodao je.

Američki zvaničnik koji je želeo da ostane anoniman rekao je američkoj agenciji da je ruskim diplomatama dato 72 sata da napuste SAD.

(Telegraf.rs / Tanjug)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srboljub

    30. decembar 2016 | 11:31

    Obama je SOTONA a to je i potvrdio.

  • Stefan

    30. decembar 2016 | 11:55

    Naajnesposobniji oredsednik Usa ikada !!Americki gradjani su prepoznali da Hilari patoloski laze te je nisu izabrali za prvu damu.Obama je sta zasluzio da ostane prvi covek ? Nista ,unistava srednju klasu sirom sveta.Samo za bogate radi.Americki narod je dobar politicari su im losi i sluge Rotsilda.Ja sam sto se politike neutralan ali Ruse su neopravdano demobizzovali.Zivela sloboda za cei normalan svet

  • Titokamon

    30. decembar 2016 | 12:37

    Slušajte neću rat do četrnaestog posle toga radite šta oćete a ionako će skoro film Obama poslednji dani tako da bi hteo da ga odgledam

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA