Vučić: Hoću na KiM, ali ne tako da Srbi imaju probleme

Mi želimo da se nastavi dijalog, a oni traže ''dovoljan razlog'' da za nešto optuže Srbe, mada vidim da to više ne prolazi

  • 64

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da bi želeo da ode na Kosovo i Metohiju, da mu za to ne treba dozvola, niti bi to neko mogao da spreči, ali da ne želi da izaziva nove i dodatne probleme Srbima na KiM.

Vučić: Poštujem Bošnjake koliko i Srbe, zajedno možemo mnogo

Vučić je u Novom Pazaru, na pitanje novinara da li će ići u toku kampanje na KiM i da li očekuje opstrukcije iz Prištine, rekao da u ovom trenutku ne može o tome nešto više da kaže.

- Da li imam volju i želju? Imam. Da li mogu da uđem i bez njihovog odobrenja? Mogu. Ali, mislim da nema smisla da ulazim tako što ću prolaziti nekim alternativnim putevima, ili ne znam kako... - rekao je Vučić.

Međutim, kako je rekao, ne bi voleo da donosi nove probleme kosovskim Srbima.

- Znate, ja ću da odem tog dana i da se vratim, bilo za Pazar, Kruševac, Kraljevo, Noviu Sad ili Beograd... a Srbi dole ostaju da žive. E, da ja njima donesem i pravim dodatne probleme, to mi ne pada na pamet. Tako, da gledaću da dođem, volim da ih obiđem, razgovaram sa njima, ali to ne zavisi samo od mene - naznačio je Vučić.

Na pitanja o daljem dijalogu sa Prištinom Vučić je rekao da smo mi spremni za razgovore.

- Mi želimo da se nastavi dijalog, a oni traže ''dovoljan razlog'' da za nešto optuže Srbe, mada vidim da to više ne prolazi - rekao je Vučić.

Primetio je i da Hašim Tači nastavlja da insitira na takozvanoj kosovskoj vojsci, ali i da ne razume zašto "neko toliko žuri".

- Naše je da uradimo naš posao i mislim da ljudi to razumeju - naglasio je premijer i rekao da od EU očekuje da kaže da li je nešto istinito ili ne i da li je to fer pristup.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • knez

    19. mart 2017 | 18:08

    svi zajedno u pobedu!!

  • Hedona

    19. mart 2017 | 18:49

    Vreme je da EU učini nešto kako da utiče na Haradinaja i hašima Tačija i kako da dozvoli da građani KiM žive bolje, vreme je da se zakopaju ratne sekire, i dozvole formiranje ZSO.

  • Dana

    20. mart 2017 | 07:37

    Mudro je stvarati nove probleme za naše građane na Kosovu. A EU ako joj je i malo važno da se očuva mir reagovaće na ove provokacije Albanaca i sankcionisati njihovo nedolično ponašanje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA