Plaćamo dugove Kosova jer je deo Srbije: Guvernerka NBS iznela podatke o svim otplatama MMF-u

Narodna banka Srbije svakog meseca dostavlja Ministarstvu finansija izveštaj o visini rata duga koji se otplaćuje

  • 11

Guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković kaže da Srbija plaća sve dugove iz 90-ih godina na ovamo, uključujući i kredite Kosova, jer je ta teritorija po Ustavu deo Srbije.

Vujović: Smanjili smo troškove zbog zaduživanja četiri puta (FOTO)

- Ovo jeste specifično. Srbija plaća taj dug, jer Kosovo smatra delom svoje teritorije - rekla je Tabaković na zajedničkoj konferenciji za medije sa šefom Misije MMF-a Džejmsom Rufom i ministrom finansija Dušanom Vujovićem.

Narodna banka Srbije svakog meseca dostavlja Ministarstvu finansija izveštaj o visini rata duga koji se otplaćuje, ali koliki god da je taj iznos, on je važan jer država mora da ga plaća, ocenila je Tabaković.

Guverner je kao najveći uspeh NBS navela smanjenje udela problematičnih kredita u ukupnim plasmanima banaka, precizirajući da je njihov nivo smanjen za pet procentnih poena, na 16,5 odsto, primenom strategije i akcionog plana NBS koji su doneti pod pokroviteljstvom MMF.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Duća

    5. jul 2017 | 16:49

    Ne znam šta je tu sporno Kosovo je Srbija e sad što MMF zelenaši to je nešto drugo...Zato treba vojskou i policiju vratiti na Kosovo..

  • PECA

    5. jul 2017 | 17:26

    Kada se vraćaju dugovi onde je Kosovo deo Srbije?! Veću komediju odavno nism video.

  • Sibin

    5. jul 2017 | 18:23

    Voleo bih da mi neko lepo objasni kako je to Kosovo deo Srbije?placamo njihove dugove,placamo ljude koji su tamo i ne rade nista,dokle bre!!!???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA