Rusi spremni da brane Siriju?

Rusija poslala izviđački brod u istočni deo Sredozemnog mora, dok se istovremeno Sjedinjene Američke Države pripremaju za moguću vojnu intervenciju u Siriji

  • 22

Izviđački brod "Prijazovje" napustio je bazu ruske mornarice u ukrajinskoj luci na Crnom moru Sevastopolju i krenuo u misiju "prikupljanja informacija na području eskalacije konflikta", izjavio je neimenovani izvor iz ruske vojske, a preneo Rojters.

Rusko ministarstvo odbrane je odbilo da komentariše tu informaciju.

Američki predsednik Barak Obama je juče izjavio da će zatražiti mišljenje Kongresa o vojnom udaru na sirijski režim, koga Zapad i opozicija terete da je izveo napad hemijskim oružjem.

Zvanična Moskva, jedan od najvećih snabdevača Sirije oružjem, navela je danas da SAD nisu dokazale svoje tvrdnje o upotrebi hemijskog oružja u Siriji od strane Asadovog režima. Kremlj veruje da iza napada stoje pobunjenici, koji žele da izazovu intervenciju Zapada u Siriji.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Урош

    2. septembar 2013 | 11:29

    Браниће их, као што су нас.. Речима против ракета.

  • boban

    2. septembar 2013 | 11:23

    Dva ruska nosaca,8 podmornica i 16 ratnih brodova su jos u petak ujutru krenuli put sirije! Zasto su se nato,engleska,izrael i nemacka povukli iz te bajke oko rata? Rusiji nije vazna sirija vec iran koji je u savezu sa sirijom a bacuske ne zele rat u svom komsiluku...

  • Mikiveliki

    2. septembar 2013 | 12:53

    Obama,,,Osama,,Obmana,,,..Bice vatrometa,,,,, ko prezivi neka prica..Cini mi se da se tu svaka prica zavrsava,,,,ima da gorimo kao olimpijske baklje....Ljudi trosite dok imate vremena,, ja idem da sexam dok jos mrdam, tako zelim da zavrsim ovaj zivot..Na njoj i u njoj;)!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA