Da li je izbor patrijarha Irineja namešten? (VIDEO)

"Kačavenda nije više kandidat, a našli su načina da ga sklone... predsednik (Tadić) to zna!", čuje se na snimku u čiji je posed došao Telegraf, a na kome se visoki sveštenik SPC poverava svom sagovorniku

  • 32

Srpska pravoslavna crkva izabrala je 2010. Njegovu svetost gospodina Irineja za novog patrijarha, koji je na ovom mestu nasledio počivšeg patrijarha Pavla. Tri godine nakon izbora, koji je obavljen po pravoslavnim kanonima, Telegraf je došao u posed snimka koji ukazuje na sumnju da je ovaj izbor navodno bio - NAMEŠTALJKA!

Izvor našeg portala iz Patrijaršije SPC donosi šokantno saznanje o izboru patrijarha Irineja, a u prilog tome, redakciji je dostavljen snimak na kome se čuje razgovor jednog od trojice najbližih i najmoćnijih sveštenika do patrijarha Pavla, prote Slavka Božića, koji se poverava svom sagovorniku i doslovce kaže:"Kačavenda nije više kandidat, a našli su načina da ga spreče, sklone... Predsednik to zna!"

Predsednik Srbije u to vreme bio je Boris Tadić. Bivši predsednik se nalazi na Ekonomskom forumu u Poljskoj i za Telegraf komentariše ove navode.

-Nisam imao saznanja ko će biti izabran za novog patrijarha SPC. Takođe, nisam favorizovao bilo kog od kandidata - rekao je Tadić.

- Znam da izgleda nemoguće, ali ovo je istina! Jer, ako po veri pravoslavnoj i strogim i jasnim kanonima, izbor patrijarha vrši sami Duh Sveti, odmah se nameće neizbežno pitanje: kako to neko unapred zna koga neće, a koga hoće Duh Božji izabrati - kaže naš izvor iz Patrijaršije.

Isti izvor tvrdi da ne želi da blati Srpsku pravoslavnu crkvu čiji je deo, već da se "očisti od korova" i da se sazna istina o mutnim radnjama.

- Najmanje 15 dana pre izbora, ovde u Beogradu, upućeni i dobro informisani znali su ko će biti patrijarh! I ja sam bio među njima i samo smo mogli da posmatramo kako vernici u neizvesnosti očekuju ko će biti patrijarh, a on je već unapred određen - zaključuje sagovornik Telegrafa, koji je insistirao na anonimnosti.

Čelnici SPC nisu želeli da komentarišu navode da je izbor patrijarha namešten.

Poslušajte snimak koji potvrđuje da je izbor patrijarha ranije namešten:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Markonato86

    4. septembar 2013 | 12:45

    Volim i postujem crkvu, al posle Patrijarha Pavla ovi su najobicnija banda! Sramota!

  • САШКО

    4. septembar 2013 | 12:48

    Лични интереси, пре свега. ЧИЈИ ? Зар је то битно ?

  • русија

    4. septembar 2013 | 15:10

    паметна зорице... човеку је Бог дао слободну вољу да ради ШТА ЖЕЛИ... А да није тако онда Бог неби био праведан јер би он управљао нашим животима... И као што већ рекох можеш радити шта хоћеш али не докле хоћеш! Бог нас посматра и допушта много шта нама на вољу , јер како би нам се и судило ако неби сами правили дела своја ?! Ето видиш нпр. ти јадна , џаба ти мозак кад га не употребљаваш, није то Божја кривица него твоја љеност...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA