POLJSKA: Tražio platu - odsekli mu prste

Dvojicu preduzetnika kod kojih je povređeni 23-godišnji mladić iz Katovica bio zaposlen na radovima u Grujcu na jugu Poljske, policija je optužila za pokušaj ubistva i nanošenje teških telesnih povreda

  • 0

Jedan Poljak je zatražio od poslodavaca da mu isplate neisplaćenu platu, a oni su ga odvukli u šumu, odsekli mu četiri prsta, a potom ga i izboli nožem.

Dvojicu preduzetnika kod kojih je povređeni 23-godišnji mladić iz Katovica bio zaposlen na radovima u Grujcu na jugu Poljske, policija je optužila za pokušaj ubistva i nanošenje teških telesnih povreda.

Mladić se u utorak oko podneva pojavio polunag i bos, sav okrvavljen iz šume pored puta i potom pao od iscrpljenosti.

Očevici su pozvali policiju i Hitnu pomoć, a nakon višečasovne operacije njegovo stanje je stabilizovano.

Vozačima koji su se zaustavili da mu pomognu i pozvali Hitnu pomoć, stalno je ponavljao - "hteli su da me ubiju" i najpre se mislilo da je u pitanju obračun mafija.

- Kada su ga našli, bio je polunag. Na desnoj ruci su mu odsečena četiri prsta. Uz to je imao dve rane na vratu. Motiv zverskog napada bio je novac - kazala je televiziji TVN24 Ana Šledzona iz lokalne policije u Radomu.

Mladić je u utorak tražio od dvojice šefova da mu konačno isplate zaostale plate, a kada su odbili, zapretio je da će ih tužiti sudu. Na to su ga odvukli u šumu, osakatili, izboli nožem i ostavili.

Njegovi šefovi su juče uhapšeni, a danas optuženi za pokušaj ubistva i nanošenje teških telesnih povreda. U pitanju je, kako su saznali poljski mediji, suma od svega nekoliko stotina evra.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA